ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός: Η πρώτη αντίδραση των Κούρδων

Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός: Η πρώτη αντίδραση των Κούρδων

Ικανοποιημένοι από τη συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας εμφανίζονται οι Κούρδοι της Συρίας, με τον υψηλόβαθμο αξιωματούχο Αλντάρ Καλίλ να χαιρετίζει τη συμφωνία.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία» είπε ο Καλίλ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποχρεώθηκε να κάνει ένα βήμα πίσω λόγω της «κουρδικής αντίστασης».

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Άγκυρα, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός 120 ωρών στη Βόρεια Συρία.

Δαμασκός: Ασαφής η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός

«Ασαφή» χαρακτήρισε τη συμφωνία ΗΠΑ και Τουρκίας και κατάπαυση του πυρός στη Βόρεια Συρία η πολιτικός σύμβουλος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ Bouthaina Shaaban.

Ο σύμβουλος του Σύρου προέδρου δήλωσε πως η Δαμασκός διαφωνεί με την ιδέα αυτόνομου Κουρδιστάν, καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για αυτό στη Συρία.

«Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας είναι ασαφής» είπε η Shaaban, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης.

«Και όσον αφορά στον όρο “ζώνη ασφαλείας”, είναι ανακριβής: αυτό που πραγματικά θέλει η Τουρκία είναι μια κατοχική ζώνη».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία ΗΠΑ - Τουρκίας: Ραγδαίες εξελίξεις - Αποφασίστηκε κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Προσοχή! Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να φάτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης