Προσοχή! Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να φάτε ποτέ μετά την ημερομηνία λήξης
Μπορεί κάποια από τα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο μας να καταναλωθούν ακόμα και λίγες ημέρες μετά την ημερομηνία λήξης τους, όμως αυτό δεν συμβαίνει με όλα.
Η βιομηχανία τροφίμων έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες προκειμένου να προσδιορίσει ποιες τροφές παράγουν επικίνδυνα βακτήρια και πότε.
Μάλιστα για να είναι οι εταιρείες πάντα σίγουρες ότι κανείς από τους καταναλωτές δεν θα πάθει τίποτα κακό, βάζουν την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία λίγες ημέρες, πιο νωρίς από την πραγματική.
Υπάρχουν όμως και κάποια τρόφιμα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν πρέπει για κανένα λόγο να καταναλωθούν μετά την ημερομηνία λήξης τους.
Δείτε στην gallery ποιες είναι αυτές οι τροφές:
Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που αρρωσταίνουν από κάποια τρόφιμα, ή παθαίνουν δηλητηριάσεις, είναι επειδή κατανάλωσαν κάποια τροφή που περιείχε αυγά. Πηγή: pixabay
Ο καθένας έχει ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που έχουν πάθει ζημιά από κοτόπουλο που δεν έχει μαγειρευτεί σωστά. Αν το βάλετε στην κατάψυξη θα επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής του για μερικούς μήνες, αλλά μετά την απόψυξη, φροντίστε να μαγειρέψετε καλά το κρέας για να αποφευχθεί οποιαδήποτε πιθανότητα να προσβληθείτε από E. Coli. Πηγή: pixabay
Αντίστοιχα πράγματα ισχύουν και με τ’ αλλαντικά, αφού υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από λιστέρια, ή E.coli. Το να αναπτύξουν επικίνδυνα βακτήρια είναι, δυστυχώς, πολύ συχνό φαινόμενο στα επεξεργασμένα και προσυσκευασμένα κρέατα. Πηγή: pixabay
Όταν ακόμα και τα σκληρά τυριά αναπτύσσουν μούχλα, μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει με τα μαλακά τυριά, τα οποία έχουν πολύ περισσότερη υγρασία. Αν περάσει η ημερομηνία λήξης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για λιστέρια από ένα μουχλιασμένο κομμάτι. Πετάξτε τα μαλακά τυριά, αν δείτε ότι έχουν μούχλα. Πηγή: pixabay
Από τη στιγμή που έχουν κάποιο οστρακοειδές χαλάσει, γίνεται εξαιρετικά δυσώδες και βγάζει εμφανώς περισσότερη «γλίτσα», οπότε μπορείτε εύκολα να καταλάβετε ότι απαγορεύεται να το φάτε. Αλλιώς μπορεί να σας προκαλέσει μια ενδεχομένως θανατηφόρα λοίμωξη του αίματος από ένα βακτήριο που ονομάζεται V. vulnificus. Πηγή: pixabay
Όπως και τα στρείδια, έτσι και τα μαλάκια, όπως οι γαρίδες, τείνουν να αναπτύσσουν βακτήρια ακόμα και αν είναι σχετικά φρέσκα ή κατεψυγμένα. Από τη στιγμή που απομακρύνονται από τη θάλασσα, ξεκινάει μια αντίστροφη μέτρηση για βακτηριακή μόλυνση. Γι’ αυτό και τα μαλάκια πρέπει πάντοτε να καταναλώνονται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πηγή: pixabay
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr
Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Ανατροπή δεδομένων για την επερχόμενη αλλαγή! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)
Άγριο φονικό: Σκότωσαν τη γυναίκα πασίγνωστου ηθοποιού