ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ανώτατος διοικητής ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Ανώτατος διοικητής ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ενισχύονται οι εξουσίες του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρεια Κορέα, όπως προκύπτει και από το δημοσίευμα της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, που απεκάλεσε το γιο και διάδοχο του Κιμ Γιονγκ Ιλ «ανώτατο διοικητή» του στρατού.

Στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν αναφέρει: «θα προαγάγουμε το σύντροφο Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ανώτατο διοικητή και στρατηγό και θα ολοκληρώσουμε την επανάσταση».

Μέχρι χθες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν ο «μεγάλος διάδοχος» και «μεγάλος σύντροφος», ενώ ο νέος του τίτλος, δηλαδή «ανώτατος διοικητής» σημαίνει ότι πλέον έχει την ηγεσία του στρατού, καίτοι επισήμως δεν φέρει τον τίτλο του επικεφαλής.

«Σύντροφε Κιμ Γιονγκ-Ουν, ακούστε την έκκληση του λαού που σας ζητά για ανώτατο διοικητή και θέλει να οδηγήσετε την Κορέα του Κιμ Ιλ-Σουνγκ στην αιώνια νίκη», αναφέρει η εφημερίδα.

Να σημειωθεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι, σε ηλικία κάτω των 30 ετών, στρατηγός τεσσάρων αστέρων και αντιπρόεδρος της πανίσχυρης Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του Κόμματος από τον Σεπτέμβριο του 2010.