ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου σε αμόκ: Η Ελλάδα πυροβολούσε και βούλιαζε βάρκες προσφύγων

Τσαβούσογλου σε αμόκ: Η Ελλάδα πυροβολούσε και βούλιαζε βάρκες προσφύγων
ASSOCIATED PRESS

Αυτοί οι Τούρκοι δεν έχουν μυαλό... Μετά τις απειλές του Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων, σειρά έχει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος «εκτόξευσε» απίστευτες... ανοησίες!

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας, στην Άγκυρα επιτέθηκε στην Ελλάδα για το προσφυγικό, θέλοντας να διατηρήσει στο «κόκκινο» τις ελληνοτουρκικές θέσεις.

Ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά το... αδιανόητο: «Η Ελλάδα πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία, τραυματισμένους, πίσω στην Τουρκία».

Όσον αφορά στη Συρία, η Τουρκία δεν θεωρεί ρεαλιστική τη γερμανική πρόταση να δημιουργηθεί μια διεθνής «ασφαλής ζώνη» στη βορειοανατολική πλευρά της χώρας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης πως η Τουρκία δεν θα ανεχθεί οποιεσδήποτε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη βορειοανατολική Συρία και θα ερευνήσει οποιεσδήποτε κατηγορίες ότι τέτοιες παραβιάσεις έλαβαν χώρα.

«Θα ερευνήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και τη μικρότερη παραβίαση (ανθρώπινων δικαιωμάτων) και καταγγελία. Δεν θα ανεχθούμε ούτε τη μικρότερη από τις παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας παρουσίασε την Πέμπτη στο ΝΑΤΟ την πρότασή της για μια ασφαλή ζώνη στα τουρκοσυριακά σύνορα. Η πρόταση υποστηρίχθηκε αρχικά τόσο από την Τουρκία όσο και από τις ΗΠΑ, όμως σήμερα ο Τσαβούσογλού δήλωσε ότι δεν είναι ρεαλιστική.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Δείτε τα ποσά

Θησαυρός στα σκουπίδια: Δεν θα πιστεύετε τι βρήκαν ρακοσυλλέκτες στο Παγκράτι