ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με ελληνικό πλοίο στο Τόγκο: Ποιος είναι ο Έλληνας που απήχθη από πειρατές

Θρίλερ με ελληνικό πλοίο στο Τόγκο: Ποιος είναι ο Έλληνας που απήχθη από πειρατές
marinetraffic.com

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με τάνκερ με ελληνική σημαία ανοιχτά των ακτών του Τόγκο, από το οποίο πειρατές έχουν απαγάγει μέλη του πληρώματος του.

Όπως ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, επρόκειτο για ένα τάνκερ με ελληνική σημαία.

Μεταξύ των απαχθέντων είναι ένας Έλληνας, δύο Φιλιππινέζοι και ένας Γεωργιανός.

«Τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019, περίπου στις 3 τοπική ώρα, το τάνκερ Elka Aristotle δέχτηκε επίθεση περίπου 18 χιλόμετρα (11 μίλια) ανοιχτά του λιμανιού του Λόμε από ενόπλους» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πετρελαιοφόρο φυλασσόταν από ιδιώτες φύλακες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το ελληνικό πλοίοmarinetraffic

Η διαχειρίστρια εταιρία, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η ασφάλεια του πληρώματος είναι ύψιστης σημασίας και πως κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει την γρήγορη και ασφαλή απελευθέρωση των απαχθέντων. Διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

Το δεξαμενόπλοιο αλλά και τα υπόλοιπα είκοσι μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η εταιρία ζητά από τα ΜΜΕ, να σεβαστούν τόσο την ευαίσθητη φύση της υπόθεσης αλλά και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν.

Ποιος είναι ο Έλληνας που απήχθη από τους πειρατές

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας ναυτικός, μπαρκάρει για πρώτη φορά, ωστόσο έχει εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις.

Η θέση του πλοίου σύμφωνα με το marinetraffic.com:

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη κοντά στη γειτονική Μπενίν, με πειρατές να επιτίθενται σε πλοίο με νορβηγική σημαία και να απάγουν εννέα μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.

«Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας. Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ηλικιωμένη έπεσε από τις σκάλες και σκοτώθηκε