ΚΟΣΜΟΣ

Προχωρά τον ωμό εκβιασμό η Άγκυρα: Ελεύθεροι 18 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές

Προχωρά τον ωμό εκβιασμό η Άγκυρα: Ελεύθεροι 18 Ευρωπαίοι τζιχαντιστές
Associated Press

Η Τουρκία απέλασε έναν Αμερικανό τζιχαντιστή και την Πέμπτη (14/11) πρόκειται να απελάσει επτά Γερμανούς τζιχαντιστές, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα (11/10) εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, μετά την ανακοίνωση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τον επαναπατρισμό των συλληφθέντων ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τουρκία πρόκειται να απελάσει 11 Γάλλους τζιχαντιστές.

«Ένας Αμερικανός ξένος τρομοκράτης απελάθηκε από την Τουρκία μετά την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Τσατακλί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί, σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, επτά άλλοι «ξένοι τρομοκράτες γερμανικής υπηκοότητας θα απελαθούν στις 14 Νοεμβρίου».

Ο υπουργός ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες ή με ποιον τρόπο θα απελαθούν οι τζιχαντιστές.

Στο παρελθόν ο υπουργός Εσωτερικών είχε κατηγορήσει τους ευρωπαίους συμμάχους, αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα στη Βρετανία και την Ολλανδία, επειδή επέλεξαν «τον εύκολο τρόπο» ανακαλώντας την υπηκοότητα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και αρνούμενες να τους δεχθούν πίσω.

«Δεν είμαστε ένα ξενοδοχείο για οποιασδήποτε υπηκοότητας μέλη του Daesh», δήλωσε πρόσφατα χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη (6/11) ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «σε τουρκικές φυλακές κρατούνται 1.149 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εκ των οποίων τα 737 είναι ξένοι».

Η Άγκυρα σχεδιάζει να επαναπατρίσει περίπου 2.500 τζιχαντιστές, η πλειονότητα των οποίων θα απελαθεί σε χώρες της ΕΕ, μετέδωσε το TRT Haber, προσθέτοντας ότι σήμερα 813 τζιχαντιστές βρίσκονται σε 12 κέντρα απελάσεως της χώρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Μουτσινάς: Αγωγή «βόμβα» 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Open!

Αυτή είναι η ελληνική λέξη που το 99% γράφει λάθος - Την γράφετε κι εσείς;

Σχετικές ειδήσεις