ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Στις 22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, αντιδρά η αντιπολίτευση

Κροατία: Στις 22 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, αντιδρά η αντιπολίτευση

Οι προεδρικές εκλογές στην Κροατία θα διεξαχθούν στις 22 Δεκεμβρίου και ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί, στις 5 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η συντηρητική πρόεδρος Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς θα είναι υποψήφια, επιδιώκοντας να εκλεγεί για δεύτερη πενταετή θητεία. Ως ισχυρότερος αντίπαλός της θεωρείται ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος επέκρινε δριμύτατα την απόφαση διεξαγωγής των εκλογών αυτών εν μέσω της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το κυβερνών κόμμα HDZ (Δημοκρατική Ένωση Κροατίας) «θέλει να μειώσει τη συμμετοχή» και «επί της ουσίας να σκοτώσει την προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο», σχολίασε ο Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση HRT.

Οι Καθολικοί Κροάτες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου ενώ οι Σέρβοι, η μεγαλύτερη μειονότητα της χώρας, ακολουθούν το Ιουλιανό ημερολόγιο και τα γιορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου.

«Περισσότεροι από 100.000 ψηφοφόροι θα βρίσκονται σε διακοπές με τις οικογένειές τους και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν για τις εκλογές», τόνισε ο Μιλάνοβιτς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Golden Visa: Ο «τιμοκατάλογος» για την απόκτησή της-Δείτε τις επενδύσεις με τις οποίες θα χορηγείται

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μέχρι και… βενζινάδικα θα παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σχετικές ειδήσεις