Το Παρίσι χρηματοδοτεί το Άουσβιτς

Newsbomb

Ποσό 5 εκατ. ευρώ αποφάσισε να διαθέσει η γαλλική κυβέρνηση για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων του ναζιστικού κολαστηρίου Άουσβιτς-Μπιρκενάου στη νότια Πολωνία.

Το ποσό αυτό θα εκταμιευθεί σταδιακά με ορίζοντα πενταετίας, ενώ η αποδέσμευσή του θα ξεκινήσει το προσεχές έτος, όπως βεβαίωσε το Συμβούλιο που διαχειρίζεται το χώρο στη Βαρσοβία.

Επίσης, ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ενημέρωσε για την απόφαση την ακαδημαϊκό Σιμόν Βέιλ, που είχε κρατηθεί στο Άουσβιτς, η οποία είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος.

«Η Γαλλία είναι κράτος που το περίπλοκο παρελθόν της διέπλασε πανίσχυρους δεσμούς ανάμεσα στην ιστορική διαδρομή και την συλλογική ταυτότητα. Η Μνήμη του Ολοκαυτώματος είναι οπωσδήποτε παρούσα σήμερα στη Γαλλία, στο δημόσιο βίο, στην Παιδεία, σε πολλές πρωτοβουλίες στο κοινωνικό πεδίο» δήλωσε ο διευθυντής του Μουσείου του Άουσβιτς, Πιοτρ Σιβίνσκι.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Πολωνίας, η διαφύλαξη του Μουσείου απαιτεί ποσό 120 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής και συμπεριλαμβανομένης και της γαλλικής συνεισφοράς, έχει συγκεντρωθεί ποσό 97 εκατ. ευρώ.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved