ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Whatsapp: Δείτε πώς μας κλέβουν εικόνες και βίντεο (pics)

Συναγερμός στο Whatsapp: Δείτε πώς μας κλέβουν εικόνες και βίντεο (pics)

Μήπως λάβατε πρόσφατα κάποιο παράξενο αρχείο MP4 στο WhatsApp; Καλό θα ήταν να αποφύγετε να το κατεβάσετε, τουλάχιστον μέχρι να κάνετε την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής.

Το WhatsApp διόρθωσε πρόσφατα ένα κενό ασφαλείας στην εφαρμογή, το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερ παίρνοντας τον έλεγχο του τηλεφώνου και αποκτώντας πρόσβαση στα μηνύματα και τα αποθηκευμένα στη συσκευή αρχεία.

Το σφάλμα επηρέαζε το WhatsApp σ’ όλα τα λειτουργικά -μεταξύ των οποίων Android, iOS και Windows.

Σύμφωνα με το digitaltrends.com, προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν όντως αυτό το κενό ασφαλείας, υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Facebook, στην οποία ανήκει το WhatsApp, το ζήτημα ανακαλύφθηκε και επιλύθηκε εσωτερικά και δεν υπήρξε κάποια επίθεση που να έχει γίνει γνωστή, ή να έχει εμπλακεί κάποιος τρίτος ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Δείτε την gallery:

«Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν χρήστες», είπε εκπρόσωπος του WhatsApp στο HackerNews.

Η εταιρεία κάλεσε τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν εκτός λειτουργίας το αυτόματο «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.

Σημειώνεται ότι την άνοιξη αποκαλύφθηκε μια άλλη κυβερνοεπίθεση, κατά την οποία χάκερ εγκατέστησαν εξ αποστάσεως λογισμικό κατασκοπίας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, εκμεταλλευόμενοι ένα άλλο ευάλωτο σημείο στην εφαρμογή, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν περίπου 1.400 χρήστες παγκοσμίως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων - Ποιοι θα το πάρουν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πότε και πού θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία

Σχετικές ειδήσεις