ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στις ΗΠΑ! Το τελεσίγραφο που «πάγωσε»τον Ερντογάν: Ξεφορτώσου τώρα τους S-400, αλλιώς...

Οργή στις ΗΠΑ! Το τελεσίγραφο που «πάγωσε»τον Ερντογάν: Ξεφορτώσου τώρα τους S-400, αλλιώς...

Για εμπαιγμό του προέδρου Τραμπ κάνουν λόγο στην Ουάσινγκτον - Εγκλωβισμένος ο «σουλτάνος» στην αδιέξοδη πολιτική που ο ίδιος επέλεξε

Την οργή των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει τα «παιχνίδια» του Τούρκου προέδρου, ο οποίος με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο εξαπατά την αμερικανική ηγεσία.

Η Τουρκία επιδιώκει να αγοράσει τους F-35, όμως οι ΗΠΑ έχουν παγώσει το πρόγραμμα λόγω της προμήθειας των ρωσικών S-400, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία πρέπει να ξεφορτωθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από τη Μόσχα», διεμήνυσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υποστηρίζοντας πως αυτός είναι ο απαράβατος όρος για να ξεπεραστεί η αντιπαράθεση με την Ουάσιγκτον.

Όπως τόνισε ο αξιωματούχος, η απόκτησή τους συνιστά μια απειλή για όλες τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανή η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των S-400.

«Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και την επιλογή να απαλλαγούν από τους S-400», σημείωσε.

Στο αεροπλάνο της επιστροφής από τις ΗΠΑ, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι S-400 βρίσκονται στην Τουρκία και θα παραμείνουν. Για να επανέλθει προχθές ο πιο στενός του συνεργάτης, ο Ιμπραήμ Καλίν για να προσθέσει ότι η χώρα του δεν θα παραιτηθεί ποτέ από την απόκτηση του ρωσικού συστήματος. Πρόκειται για... καραμπινάτη εξαπάτηση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος, όμως, πιστεύει ότι ο Ερντογάν είναι μία παγκόσμια πολιτική προσωπικότητα. Ενώ στην πραγματικότητα είναι μία παγκόσμια πολιτική απάτη.