ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Αλβανία: Τρόμος από τα 6,4 Ρίχτερ - 4 νεκροί - Κατέρρευσαν πολυκατοικίες (pics&vids)

Σεισμός Αλβανία: Τρόμος από τα 6,4 Ρίχτερ - 4 νεκροί - Κατέρρευσαν πολυκατοικίες (pics&vids)

Σεισμός ΤώραΙσχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών έπληξε την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11), στις 03:53 τοπική ώρα (04:53 ώρα Ελλάδας), η δεύτερη μέσα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Από τον ισχυρό σεισμό, υπάρχουν τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 150 τραυματίες, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό.

Προς τον παρόν, σύμφωνα με το Associated Press, από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ βρήκαν τραγικό θάνατο 4 άτομα, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 150 τραυματίες.

Σύμφωνα με το Associated Press, το υπουργείο Άμυνας της χώρας επιβεβαίωσε ότι νεκρός είναι ένας άνδρας από την επαρχία Κούρμπιν, ο οποίος πήδηξε από παράθυρο του σπιτιού του για να σωθεί.

Το δεύτερο θύμα, που κατοικούσε στο Δυρράχιο, καταπλακώθηκε από κτήριο.

Μάλιστα, στο σημείο έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό άλλων ανθρώπων, που βρίσκονταν μέσα στο ίδιο κτήριο την ώρα του σεισμού.

Νεκροί σε συντρίμμια κτηρίου εντοπίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας και ένας άνδρας και μια γυναίκα στην περιοχή Thumane -36χλμ βόρεια των Τιράνων.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS), ενώ το εστιακό βάθος ήταν μικρό, 10 χιλιόμετρα.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 10 χλμ. βόρεια του Δυρραχίου και 34 χλμ. βορειοδυτικά των Τιράνων.

Κατέρρευσαν πολυκατοικίες - Τραυματίες και ζημιές

Βίντεο που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτήριο που έχει καταρρεύσει στο Δυρράχιο, 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, στις αλβανικές ακτές στην Αδριατική. Άλλα καταγράφουν μεγάλες ρωγμές και ζημιές σε κτήρια.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αλβανίας (RTSH), με ανάρτησή της στο Facebook, ενημέρωσε ότι έγιναν διακοπές ηλεκτροδότησης στην πρωτεύουσα της χώρας, τα Τίρανα.

Στο Δυρράχιο κατέρρευσε πολυκατοικία, ενώ αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με το Associated Press τρεις είναι οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν, ενώ σε εκατοντάδες σπίτια υπάρχουν μικροζημιές.

Δείτε βίντεο από τον σεισμό:

Λέκκας: Ο σεισμός στην Αλβανία δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας, Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, όσον αφορά τη χώρα μας, τονίζοντας πως «ο σεισμός στην Αλβανία δεν επηρεάζει τον ελληνικό χώρο».

Σημείωσε πως το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού στην Αλβανία, είναι το ίδιο με τον προηγούμενο σεισμό των 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν από 2 μήνες περίπου.

Να σημειωθεί ότι καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή καταγράφηκαν πολλοί μικρότεροι σεισμοί, ενώ οι κάτοικοι είχαν βγει στους δρόμους περίπου μία ώρα πριν το μεγάλο σεισμό καθώς είχε σημειωθεί δόνηση 4,4 Ρίχτερ.

Οι δονήσεις μικρότερης έντασης συνεχίζονται.

Είχε προηγηθεί σεισμός

Στις (03:47 ώρα Ελλάδος), είχε προηγηθεί στην περιοχή, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στην Κέρκυρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρομερή συνεχόμενη επίθεση κόκορα σε μηχανή - Θα κλάψετε από τα γέλια μόλις δείτε τον λόγο (vid)

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Πέρασαν» εκλογή ΠτΔ, ψήφος αποδήμων και βουλευτική ασυλία

Σχετικές ειδήσεις