ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός – Ελληνική πρεσβεία της Αλβανίας στο Newsbomb.gr: Δεν έχουμε Έλληνα νεκρό ή τραυματία

Σεισμός – Ελληνική πρεσβεία της Αλβανίας στο Newsbomb.gr: Δεν έχουμε  Έλληνα νεκρό ή τραυματία
Associated Press

Σεισμός Αλβανία: Νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, εγκλωβισμένοι και ισοπεδωμένα κτήρια είναι ένας πρώτος απολογισμός της σεισμικής δόνησης 6,4 βαθμών Ρίχτερ που «ταρακούνησε» την Αλβανία τα ξημερώματα της Τρίτης (26/11).

 

Ο ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 03:53 τοπική ώρα (04:53 ώρα Ελλάδας) και είχε επίκεντρο περιοχή 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Σιγιάκ, ανάμεσα στο Δυρράχιο και τα Τίρανα.

Πληροφορίες κάνουν πλέον λόγο για 18 νεκρούς, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτηρίων που καταστράφηκαν.

Καμία δυσάρεστη πληροφορία για Έλληνα δεν είχε φτάσει μέχρι και το μεσημέρι στην ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος της πρεσβείας στο Newsbomb.gr, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για νεκρό ή τραυματία ελληνικής καταγωγής.

Στα Τίρανα Δένδιας και Λέκκας

Στα Τίρανα μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μετά από τον ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη γειτονική χώρα.

Όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών, θα ταξιδέψει στα Τίρανα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Σκόπια σήμερα.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα», σημειώνει ο κ. Δένδιας, και συνεχίζει:

«Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει «τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα».

Στα Σκόπια θα βρεθεί το απόγευμα και ο Ευθύμιος Λέκκας, μαζί με τους καθηγητές Σπύρο Μαυρούλη και Παναγιώτη Καρύδη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον ελλαδικό χώρο από τον σεισμό στη γειτονική χώρα, ενώ απέδωσε τις εκτεταμένες καταστροφές από τον σεισμό στην παλαιότητα των οικημάτων της περιοχής, αλλά και την ώρα της εκδήλωσης του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr για το σεισμό στην Αλβανία: Επηρεάζει την Ελλάδα;

Σεισμός Αλβανία: Βίντεο-σοκ από τη διάσωση μικρού παιδιού από τα συντρίμμια πολυκατοικίας

Σχετικές ειδήσεις