ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασαν τη μισή ζωή τους στη φυλακή λόγω λάθους - Δείτε τι συνέβη (vid)

Πέρασαν τη μισή ζωή τους στη φυλακή λόγω λάθους - Δείτε τι συνέβη (vid)
Pixabay

Αθωώθηκαν μετά από 36 χρόνια

Τρεις Αφροαμερικανοί στις ΗΠΑ, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια, αθωώθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι τη Δευτέρα, αφού πέρασαν 36 χρόνια στη φυλακή, λόγω δικαστικού λάθους.

Το δικαστήριο της Βαλτιμόρης, έκρινε τον Alfred Chestnut, τον Ransom Watkins και τον Andrew Stewart αθώους για τον φόνο του DeWitt Duckett, ενός αγοριού 14 ετών που δολοφονήθηκε το 1983 στο σχολείο του, κατά τη διάρκεια μίας απόπειρας να του κλέψουν το μπουφάν.

Δείτε φωτογραφίες:

Υπό πίεση οι ερευνητές στράφηκαν προς τρεις πρώην μαθητές του σχολείου διότι τους είχαν δει στο σημείο του συμβάντος λίγη ώρα πριν από την επίθεση κι επειδή ένας εξ αυτών είχε ένα μπουφάν ίδιο με αυτό που εκλάπη από το θύμα. Η μητέρα του κατηγορούμενου έδειξε στο δικαστήριο την απόδειξη αγοράς του μπουφάν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες του φόνου δήλωσαν ότι δεν τον αναγνωρίζουν. Όμως η αστυνομία επέμεινε στη διάρκεια της δίκης, με μάρτυρες να διαβεβαιώνουν ότι οι τρεις νεαροί είναι οι δράστες του φόνου.

Παρά τις διαψεύσεις των τριών, το σώμα των ενόρκων τους καταδίκασε σε ισόβια.

Η εισαγγελέας της Βαλτιμόρης δεσμεύθηκε ότι οι τρεις άνδρες θα λάβουν αποζημίωση και ζήτησε συγνώμη για τα λάθη των αμερικανικών υπηρεσιών, καθώς τους «έκλεψαν» 36 χρόνια από τη ζωή τους, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Με πληροφορίες από: washingtonpost.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικό βίντεο: Γουρούνι δαγκώνει ρεπόρτερ του Παπαδάκη στον αέρα

Θλίψη: Νέκρη πρώην παίκτρια του X Factor (pics)