ΚΟΣΜΟΣ

Φρική: Εξαρθρώθηκε παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας - Μέσω WhatsApp η δράση του

Φρική: Εξαρθρώθηκε παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας - Μέσω WhatsApp η δράση του

Αρρωστημένο φωτογραφικό υλικό διακινούνταν μέσω του δημοφιλούς μέσου επικοινωνίας.

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καθώς εξαρθρώθηκε παγκόσμιο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας που δρούσε μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής επικοινωνίας WhatsApp.

Τουλάχιστον 33 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 14 εφήβων, από έντεκα χώρες συνελήφθησαν από τις αρχές, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το φωτογραφικό υλικό χαρακτηρίστηκε από τις Αρχές ως εξαιρετικά βίαιο ενώ μεταξύ άλλων υπήρχαν εικόνες βιασμού ακόμη και βρεφών!

Στην Ισπανία συνελήφθησαν 17 άτομα, εκ των οποίων τα 14 ήταν έφηβοι. Ο μικρότερος που συνελήφθη ήταν μόλις 15 ετών. Άλλοι εννέα ανακρίνονται από τις αρχές. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες στην Ισπανία ήταν ανήλικοι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Εντουάρντο Κάσας.

Στην Ουρουγουάη, μία μητέρα συνελήφθη γιατί κακοποιούσε την κόρη της και προωθούσε το φωτογραφικό υλικό μέσω του WhatsApp.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αποθήκευση και την ανταλλαγή πορνογραφικών αρχείων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν «εξαιρετικά σοβαρά».

Εκτός από την ανταλλαγή αρχείων, οι συλληφθέντες φέρεται να διένειμαν και μικρές ψηφιακές εικόνες όπως τα emojis που διακινούνται εύκολα δείχνοντας «πολύ μικρά παιδιά να κακοποιούνται».

Ο «εγκέφαλος» το κυκλώματος

Σύμφωνα με τις Αρχές, ως «εγκέφαλος» και καθοδηγητής είναι ένας 29χρονος ο οποίος όχι μόνο προωθούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας αλλά και ενθάρρυνε μέλη της ομάδας να έρχονται σε επαφή με νεαρά κορίτσια που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν, κυρίως μετανάστες που θεωρητικά είναι πιο δύσκολο να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία.

Η αστυνομική επιχείρηση «Chemοsh» διήρκεσε συνολικά 26 μήνες. Διεξήχθη από την ισπανική κεντρική υπηρεσία της αστυνομίας για την Εγκληματικότητα στον Κυβερνοχώρο σε συνεργασία με την Interpol, την EUROPOL και τις αστυνομικές δυνάμεις της Κόστα Ρίκα, του Εκουαδόρ, της Γαλλίας, της Γουατεμάλα, της Ινδίας, του Περού, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Συρίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Αναλυτικά τα ποσά (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Η αίτηση, τα κριτήρια και οι κόφτες - Πότε θα πάρετε 700 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις