ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ: Στάση εργασίας σήμερα (17/12) στο Μετρό - Δείτε ποιες ώρες

Απεργία ΜΜΜ: Στάση εργασίας σήμερα (17/12) στο Μετρό - Δείτε ποιες ώρες
INTIME NEWS

Απεργία ΜΜΜ: Σε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 5 τα ξημερώματα (17/12/2019) μέχρι τις 10 π.μ. προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) με απόφασή του εξήγγειλε «την προειδοποιητική στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί» καταγγέλλοντας τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για μετακινήσεις εργαζομένων από τις οργανικές τους θέσεις σε άλλες υπηρεσίες.

«Την ώρα που οι κενές οργανικές θέσεις στη ΣΤΑ.ΣΥ πλησιάζουν τις 700 και δεν έχει οριστεί ο ακριβής αριθμός τους ανά Διεύθυνση, Τομέα, Ειδικότητα, η διοίκηση της εταιρίας με άκρως ενοχικό τρόπο αποφασίζει και διατάζει Παρασκευή βράδυ να μετακινήσει μονομερώς με τον πλέον βίαιο και αυταρχικό τρόπο συναδέλφους από τις οργανικές τους θέσεις δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται πως επιλύει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΕΛΜΑ.

Και προσθέτει: «Τη στιγμή που οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης ειδικοτήτων όπως, τεχνίτες, οδηγοί, σταθμάρχες, έλεγχος κομίστρου έχουν χτυπήσει "κόκκινο", οι διοικούντες με μια ακατανόητη χωρίς κανέναν σχεδιασμό και έξω από κάθε λογική κίνηση, προχωρούν μονομερώς στη "ρύθμιση" της ζωής των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΑΣΑ έχουν αφήσει τους συναδέλφους εκδότες εισιτηρίων να εργάζονται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εξαιτίας της αποτυχίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί άμεσα, προσλήψεις τακτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και «ανάκληση των μονομερών βίαιων μετακινήσεων», τονίζοντας πως «κανένας συνάδελφος δεν θα μετακινηθεί μέχρι να ενημερωθεί από το σωματείο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πώς θα πάρετε τα 700 ευρώ - Η αίτηση και οι παγίδες

Σχετικές ειδήσεις