ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Το παλαιότερο «παγωμένο» ξενοδοχείο στον κόσμο κλείνει 30 χρόνια ζωής –Εντυπωσιακές εικόνες

Σουηδία: Το παλαιότερο «παγωμένο» ξενοδοχείο στον κόσμο κλείνει 30 χρόνια ζωής –Εντυπωσιακές εικόνες

Το Icehotel ιδρύθηκε από τον Ινγκβε Μπέργκβιστ το 1989 και αναγεννάται κάθε χρόνο.

Πέρασαν 30 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο από χιόνι και πάγο και η ομάδα του Icehotel της Σουηδίας το γιορτάζει.

Μια παγωμένη θεατρική παραγωγή μαζί μια εξέδρα παρατήρησης από πάγο είναι μεταξύ των νέων σχεδίων που παρουσιάστηκαν καθώς το εικονικό ξενοδοχείο ανοίγει για τη νέα χειμερινή περίοδο.

Σε μια τοποθεσία 200 ​​χιλιόμετρα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, το Icehotel ιδρύθηκε από τον Ινγκβε Μπέργκβιστ το 1989 και αναγεννάται κάθε χρόνο.

Την τελευταία ενσάρκωσή του επιμελήθηκαν 33 καλλιτέχνες από 16 χώρες, οι οποίοι πέρασαν εβδομάδες δημιουργώντας την κατεψυγμένη δομή. Μάλιστα, φέτος δημιουργήθηκε ένας πύργος τεσσάρων μέτρων, στον οποίον οι επισκέπτες μπορούν να αναρριχηθούν.

Χιλιάδες κομμάτια πάγου χρησιμοποιήθηκαν για την τελευταία κατασκευή – μόνο οι πολυέλαιοι περιέχουν 1.000 κρυστάλλους πάγου.

Οι νέες σουίτες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, κουρτίνες και ταράνδους από πάγο, ένα αμφιθέατρο με έξι καθίσματα πάγου, γιγαντιαία γλυπτά και «κατεψυγμένους» πολυελαίους.

Η φετινή σεζόν διαρκεί από τις 14 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 7 Μαρτίου 2020.

Δείτε στην gallery εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Icehotel: