ΚΟΣΜΟΣ

Φαινόμενο - σοκ: Κορίτσια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας στο Instagram

Φαινόμενο - σοκ: Κορίτσια κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας στο Instagram
pixabay

Ένα νέο - ανησυχητικό - φαινόμενο γύρω από τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει κάνει την εμφάνισή του στη Νορβηγία.

Στο Instragam έχει δημιουργηθεί μια κλειστή ομάδα στην οποία φαίνεται να συμμετέχουν πολλά κορίτσια με ψυχικά προβλήματα, τα οποία δείχνουν σημάδια τους από αυτοτραυματισμούς και προχωρούν σε απόπειρες αυτοκτονίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η κλειστή ομάδα στο Instagram έχει απασχολήσει πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς και τα περισσότερα υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο δεν περιορίζεται στη Νορβηγία, που όπως αναφέρει σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 14 περιπτώσεις σχετίζονται με την ομάδα. Σύμφωνα με το ABC News και η αυτοκτονία της Βρετανίδας Molly Russell σχετίζεται με το δίκτυο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του euronews, ένα ακόμη κορίτσι πέθανε στη Νορβηγία και γι' αυτό πολλές κοπέλες προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας στο Όσλο έξω από το νορβηγικό κοινοβούλιο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμάς είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αυτοκτονίας πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όταν ζητούν βοήθεια» δήλωσε μια γυναίκα που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια σε ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα. Και ένα σημαντικό μήνυμα προς τους επαγγελματίες που βοηθούν ότι πρέπει να ακούσουν αυτούς που ζητούν βοήθεια. Επίσης ένα μήνυμα προς όλους εμάς που πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο να βοηθούμε αλλήλους και να μιλάμε μεταξύ μας. Είναι μια πολύ δυνατή και συναισθηματική διαδήλωση η σημερινή» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.

Στη διαδήλωση, σύμφωνα με το euronews, συμμετείχαν οικογένειες παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει, bloggers και πολλές άλλες οργανώσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Νέες ταυτότητες: Το κινητό θα είναι η νέα μας ταυτότητα - Η εφαρμογή που θα αλλάξει τη ζωή μας