ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις φοροφυγάδων σε χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας

Συλλήψεις φοροφυγάδων σε χειμερινό θέρετρο της Ιταλίας

Επιχείρηση ευρείας κλίμακας κατά της φοροδιαφυγής, πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς.

Η επιχείρηση σημειώθηκε στην Κορτίνα Ντ' Αμπέτσο, ένα από τα γνωστότερα χειμερινά θέρετρα της χώρας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες 133 πολυτελών αυτοκινήτων, 43 δηλώνουν στην εφορία ότι το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ το χρόνο. Άλλοι 16, βάσει των δηλώσεων που καταθέτουν στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, δεν ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ ετησίως.

Πολλά άλλα πολυτελή τζιπ, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν, ανήκαν σε εταιρείες που το 2010 δήλωσαν παθητικό (σε 18 περιπτώσεις) ή, σε άλλες 37 περιπτώσεις, με τζίρο κατώτερο των 50.000 ευρώ.

Σε πολλά εστιατόρια, την προπαραμονή του νέου έτους- ημέρα κατά την οποία οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας παρακολούθησαν τις εισπράξεις τους- τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 110% σε σχέση με τις 29 Δεκεμβρίου.

Το ίδιο ισχύει και για τα καφέ-μπαρ με αύξηση του 106% και για τα καταστήματα με τιμαλφή, με άνοδο των εισπράξεων κατά 104%.