ΚΟΣΜΟΣ

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» - Απείλούν με νέα χτυπήματα οι Τούρκοι χάκερς

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» - Απείλούν με νέα χτυπήματα οι Τούρκοι χάκερς
Pixabay

Τούρκοι χάκερς απειλούν με ηλεκτρονικές επιθέσεις – Τι αποκαλύπτει Έλληνας ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας

«Τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος» έγραψε στο twitter φερόμενο ηγετικό στέλεχος της ομάδας που υποστηρίζει ότι βρίσκεται πίσω τα χτυπήματα "DDoS" από ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως έκανε γνωστό ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Γιάννης Μαλτέζος.

«Είναι ένας άτυπος κυβερνοπόλεμος. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε επιθέσεις που γίνονται καθαρά για λόγους κυριαρχίας. Το γνωρίζουν οι Τούρκοι ότι αυτές οι επιθέσεις είναι χαμηλού ρίσκου και δεν μπορούν να προκαλέσουν επιβλαβείς ζημιές στη χώρα», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.

«Στις 5:00 το πρωί ενημερώθηκα για ένα tweet που έκανε ένα ηγετικό στέλεχος της ομάδας, από τον ψεύτικο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter και έγραφε συγκεκριμένα ότι τώρα ξεκινάει ο πραγματικός κυβερνοπόλεμος. Έχουν φτιάξει μάλιστα και ένα μιλιταριστικό βιντεάκι». Επίσης τόνισε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και στην προηγούμενη επίθεση στη σελίδα της ΕΥΠ, δεν υπήρξε επίθεση πραγματικού hacking, αλλά μία απλή επίθεση, στέλνοντας πάρα πολλά πακέτα δικτύου στη σελίδα με αποτέλεσμα ο server να μην μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.

«Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και άθελά μας. Οι Τούρκοι έχουν ένα κόστος από μηδέν ευρώ έως 400 δολάρια και για να πάρεις αντίμετρα ασφαλείας είναι κάτι που θα κοστίσει πάρα πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ούτε κάποιου πληροφοριακού συστήματος». Οι κυβερνητικές σελίδες που δέχθηκαν επιθέσεις είναι αυτές των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», πρόβλημα εντοπίστηκε και σε ορισμένες υπηρεσίες mail των υπουργείων όπως για παράδειγμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αργά χθες το βράδυ (23/01), την συντονισμένη επίθεση χάκερ σε κρατικούς ιστότοπους και site της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε "κυβερνοεπίθεση" σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας πως ενεργοποιήθηκαν άμεσα μέτρα περιορισμού της επίθεσης. «Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», κατέληξε.

Το βίντεο που, σύμφωνα με τον κ. Μαλτέζο, δημιούργησαν Τούρκοι χάκερ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Αποκλεισμένοι 40 εκατ. Κινέζοι – Κλείνει το Σινικό Τείχος

Σάλος σε γυμνάσιο: Ακόλαστη καθηγήτρια φιλολογίας έκανε σεξ με 6 μαθητές

Σχετικές ειδήσεις