ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία - Σε καραντίνα 43.000 εργαζόμενοι

Κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία - Σε καραντίνα 43.000 εργαζόμενοι
AP PHOTOS

Περισσότεροι από 40.000 εργάτες σε ένα τεράστιο κινεζικό βιομηχανκό πάρκο στην Ινδονησία έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους 213 άνθρωποι στην Κίνα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Ο όμιλος PT Indonesia Morowali Industrial Park θέτει από το Σαββατοκύριακο σε καραντίνα τους εργάτες στις εγκαταστάσεις εξόρυξης νικελίου και στα εργοστάσιά της ανοξείδωτου χάλυβα στο νησί Σουλαουέσι, συνολικά 43.000 άνθρωποι, απαγορεύοντάς τους να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το βιομηχανικό πάρκο χωρίς γραπτή άδεια.

Από τους περίπου 5.000 Κινέζους που εργάζονται εκεί «εντοπίσαμε και εξετάσαμε όσους κατάγονται από την Ουχάν», την κινεζική πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε ο Ντέντι Κουρνιαουάν εκπρόσωπος του ομίλου.

Προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί κανένα κρούσμα του ιού, όμως ο όμιλος έχει τοποθετήσει θερμικές κάμερες στις εισόδους των κτηρίων και έχει απαγορεύσει την είσοδο στο βιομηχανικό πάρκο σε όσους δεν έχουν εργασία.

Οι εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε περίπου 20.000 στρέμματα, ελέγχονται από την κινεζική εταιρεία Shanfhai Decetn Investment Group.

Στην Ινδονησία δεν έχουν καταγραφεί ακόμη κρούσματα του νέου κοροναϊού, αν και μεγάλος αριθμός τουριστών και εργατών από την Κίνα περνούν από τη χώρα.

Εξάλλου οι αρχές της χώρας προετοιμάζονται να απομακρύνουν περίπου 240 πολίτες που είναι εγκλωβισμένοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο στην Κίνα της επιδημίας.

Επιβεβαιώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στη Βρετανία

Οι βρετανικές υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν την εμφάνιση των δύο πρώτων κρουσμάτων της νέας ιογενούς πνευμονίας στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι δύο ασθενείς στην Αγγλία, μέλη της ίδιας οικογένειας, βρέθηκαν θετικοί στον ιό», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας της Αγγλίας Κρις Γουίτι, σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δύο κρούσματα στην Ιταλία - «Δεν είμαστε απροετοίμαστοι» λέει ο Κόντε

Πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Το Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σπεύδει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις