ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέα εισβολή της Τουρκίας με 4 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς - Οργισμένος ο Ερντογάν

Συρία: Νέα εισβολή της Τουρκίας με 4 Τούρκους στρατιώτες νεκρούς - Οργισμένος ο Ερντογάν
INTIME NEWS

Νέες πολεμικές συγκρούσεις ξέσπασαν στην Συρία, μεταξύ της Τουρκίας και των δυνάμεων του Μπασάλ Αλ Άσαντ.

Η Daily Sabah αναφέρει πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πέρασαν τα σύνορα στην επαρχία της Ιντλίμπ και ετοίμαζαν μεγάλη επιχείρηση ώστε να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα στρατεύματα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συριακός στρατός αντέδρασε και φέρεται να έχει εκτοξεύσει πυραύλους κατά των στρατευμάτων. Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για σποραδικές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ασάντ, διαψεύδοντας ωστόσο πως έγιναν δυνατές συγκρούσεις, όπως κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις συγκρούσεις, συνολικά τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν ο ένας εξ αυτών σοβαρά. Κατά την Άγκυρα, οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά που δέχθηκαν και κατέστρεψαν στόχους — δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς — στην Ιντλίμπ. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας επισήμανε ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του παρότι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στηλίτευσε το ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν με πυροβολικό τα στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων του μολονότι «είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις τουρκικές θέσεις».

Τα «στοιχεία μας» που χτυπήθηκαν στάλθηκαν για να ενισχύσουν τουρκικές θέσεις στην Ιντλίμπ, όπου όπως διατείνεται η τουρκική κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατεύματα για να «αποτραπούν μάχες».

Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, προελαύνουν στην Ιντλίμπ το τελευταίο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε την Παρασκευή ότι η χώρα του δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε δική της στρατιωτική επιχείρηση εάν δεν ανασταλούν οι εχθροπραξίες. Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι παραβιάζει τη διμερή συμφωνία αποκλιμάκωσης της βίας, κάτι που η Μόσχα απέρριψε.

Η Τουρκίαέχει δημιουργήσει 12 θέσεις παρατήρησης — στην πράξη, βάσεις — στην περιοχή, βάσει μιας συμφωνίας του 2017 με τη Ρωσία και το Ιράν. Ωστόσο, αρκετές από τις εγκαταστάσεις αυτές είναι πλέον περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις.

Η κυβέρνηση Ερντογάν , που λέει ότι η χώρα έχει υποδεχθεί 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία, φοβάται ότι η προέλαση των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων θα προκαλέσει νέο προσφυγικό κύμα.

Ερντογάν: Αντίποινα της Άγκυρας μετά τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Τουρκίαθα συνεχίσει τα αντίποινα για επιθέσεις εναντίον των δυνάμεών της στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως τέσσερις τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν σε βομβαρδισμό που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Απαντήσαμε αναλόγως σ' αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο, είτε με το πυροβολικό είτε με τους όλμους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας και των αδελφών μας στην Ιντλίμπ», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτοί που αμφισβητούν την αποφασιστικότητά μας θα καταλάβουν σύντομα πως έκαναν ένα σφάλμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν .

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Χαμός με τις πενταψήφιες απάτες με SMS - Τι αλλάζει μετά τις υπέρογκες χρεώσεις

Σχετικές ειδήσεις