ΚΟΣΜΟΣ

Ρήγμα στις σχέσεις Πούτιν – Ερντογάν: Η κίνηση του «σουλτάνου» που εξόργισε τον «τσάρο»

Ρήγμα στις σχέσεις Πούτιν – Ερντογάν: Η κίνηση του «σουλτάνου» που εξόργισε τον «τσάρο»
ap

«Βόμβα» στα θεμέλια των σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας βάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θα ήθελα και πάλι να υπογραμμίσω ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

AP_20034309717801.jpg
«Βόμβα» στα θεμέλια των σχέσεων Τουρκίας - Ρωσίας βάζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ ΡντογάνAP

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει «προσεκτικά να παρακολουθεί την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας» και ότι «από κοινού με την κυβέρνηση της Ουκρανίας θα συνεχίσουμε να παρέχουμε την στήριξη μας στους Τατάρους Τούρκους της Κριμαίας που είναι αρχέγονοι κάτοικοι αυτής της χώρας».

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε εκφράσει νωρίτερα την ανησυχία για την κατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας, προκαλώντας την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο δήλωσε μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, ότι όσον αφορά το ζήτημα αυτό η ρωσική πλευρά διαφωνεί κατηγορηματικά με τους Tούρκους εταίρους της. Ο Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι η πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Ερντογάν, να επισκεφθεί την Κριμαία και να δει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση, εξακολουθεί να ισχύει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός σε πτήση - Επιστρέφει εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης (vid)