ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός - Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Χιόνια και στην Αθήνα σε λίγες ώρες

Καιρός - Τάσος Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Χιόνια και στην Αθήνα σε λίγες ώρες

«Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα και αύριο στην Αττική», λέει στο Newsbomb.gr o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες θα επικρατήσουν στις αστικές περιοχές του λεκανοπέδιο τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό. Χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά του νομού, κυρίως από 600 και 700 μέτρα και πάνω.

Από το απόγευμα θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση, η οποία δε θα κρατήσει για πολύ καθώς αναμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού που θα επηρεάσει ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Στην Αττική θα έχουμε χιονόνερο, τοπικές βροχές και πιθανότητα για κανονική χιονόπτωση – για λίγες όμως ώρες – κυρίως στα Δυτικά, τα Βόρεια και τα Βορειανατολικά, κυρίως έως υψόμετρο 150 μέτρα.

«Δεν αποκλείεται να χιονίσει και λίγο στον αστικό ιστό της Αττικής, γύρω στα μεσάνυχτα. Δεν θα έχουμε όμως χιονοστρώσεις, απλά κάποιες νιφάδες», σημειώνει στο Newsbomb.gr ο κ. Αρνιακός.

Οι άνεμοι σήμερα θα είναι εντάσεως 4 έως 6 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής περιμένουνε σταδιακή βελτίωση του καιρού, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Κιθαιρώνα.

Νέα επιδείνωση του καιρού θα έχουμε και το Σάββατο, μικρότερης όμως έντασης και έκτασης.

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας για τα φορτηγά

Λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων, η Τροχαία αποφάσισε την προσωρινή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ (προς Λαμία από Α/Κ Καλυφτάκη και προς Αθήνα από την περιοχή της Θήβας).

Συνεπώς και μέχρι νεωτέρας πραγματοποιείται κανονικά η κυκλοφορία, όλων των οχημάτων, όλων των κατηγοριών στον ΑΘΕ.

Νωρίτερα, επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο στον κόμβο Καλυφτάκη, καθώς η Τροχαία σταματούσε τα φορτηγά.

Δείτε εικόνα από τα Μελίσσια και την Εκάλη:

Η κακοκαιρία έφτασε στην Αττική, με την Πάρνηθα να έχει ντυθεί στα λευκά και τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα βόρεια προάστια.

Δείτε περισσότερες εικόνες από τα βόρεια προάστια στη gallery που ακολουθεί:

Η θερμοκρασία παραμένει χαμηλή, με τους σταθμούς του meteo.gr, να καταγράφουν ακόμα και -6,4 στη Βλάστη Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια, καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή της ήταν ίση με -12.3 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης αλλά και τον καιρό στην Αττική τις επόμενες ώρες:

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι.

Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές των νοτών και νοτιοανατολικών ηπειρωτικών, του Αιγαίου και της Κρήτης. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Παρασκευής (07/02).

Στην Αττική θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου έως το πρωί της Παρασκευής 07/02. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν κατά τόπους στο οδικό δίκτυο σας προτρέπουμε να συμβουλεύεστε την υπηρεσία μας «Συνθήκες οδικού δικτύου» για τον ασφαλή σχεδιασμό των οδικών σας μετακινήσεων. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αυτόν, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Βόρειας Αττικής και της Εύβοιας ενώ χιονόνερο ή βροχή αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξανά μαζί; Τι συμβαίνει με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Σοφία Βόσσου

Κοροναϊός: Παραμορφώθηκαν τα πρόσωπα γιατρών - Σοκαριστικές εικόνες

Σχετικές ειδήσεις