ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο – σοκ μέσα από το μοιραίο Boeing – Τρόμος και ουρλιαχτά

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο – σοκ μέσα από το μοιραίο Boeing – Τρόμος και ουρλιαχτά

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του Boeing 737-800 της Pegasus Airlines, όταν έσπασε στα τρία αφού έφυγε από το διάδρομο προσγείωσης του παλιού αεροδρομίου «Σαμπιχά Γκιοκτσέν» της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Τετάρτης φέρνει στο «φως» βίντεο που αναπαράγουν τα τουρκιά ΜΜΕ.

To βίντεο ντοκουμέντο είναι σοκαριστικό. Ακούγονται ουρλιαχτά από τους πανικόβλητους επιβάτες που δεν ξέρουν που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο, το οποίο έχει μόλις πέσει από ένα πρανές ύψους περίπου 40 μέτρων.

Δείτε τις εφιαλτικές στιγμές στο βίντεο που ακολουθεί:

Το χρονικό της αεροπορικής τραγωδίας

Τουρκικό αεροσκάφος της Pegasus, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 180 άνθρωποι έγινε τρία κομμάτια όταν, ενώ είχε πίσω του ισχυρούς ανέμους, βγήκε από τον βρεγμένο και ολισθηρό διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Sabiha Gökçen, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Τούρκοι και δεκάδες άλλοι άνθρωποι να τραυματιστούν.

Η άτρακτος του αεροσκάφους Boeing 737 της ιδιωτικής τουρκικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Pegasus κόπηκε στα τρία και πήρε φωτιά.

Το αεροσκάφος, που ολοκλήρωνε πτήση από τη Σμύρνη (Ιζμίρ, δυτικά), υπέστη το δυστύχημα εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, δήλωσε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια.

Τρεις Tούρκοι υπήκοοι σκοτώθηκαν και άλλοι 179 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Στο αεροπλάνο βρίσκονταν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η άτρακτος κόπηκε σε δύο σημεία μετά την έξοδο του επιβατικού αεροσκάφους από τον διάδρομο.

Το μπροστινό μέρος της ατράκτου — ο θάλαμος διακυβέρνησης και πολλές από τις πρώτες σειρές καθισμάτων — αποκόπηκε και αναποδογύρισε. Ένα δεύτερο ρήγμα ήταν ορατό στο ύψος του τελευταίου τρίτου του Μπόινγκ, που αποτελείται από τις δέκα τελευταίες σειρές θέσεων και την ουρά του αεροπλάνου.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας:

Δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων έσπευσαν στο σημείο όπου έγινε το δυστύχημα υπό έντονη βροχόπτωση, ενώ άλλοι παρέμεναν στο εξωτερικό του αεροπλάνου που φώτιζαν ισχυροί προβολείς ακόμη και αργά τη νύχτα.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες, σύμφωνα με το Ανατολή.

Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διενεργεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Το αεροδρόμιο Σαμπιά Γκιοκτσέν έκλεισε και οι πτήσεις ανακατευθύνθηκαν στο μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά της οικονομικής πρωτεύουσας της Τουρκίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξανά μαζί; Τι συμβαίνει με τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Σοφία Βόσσου

Κοροναϊός: Παραμορφώθηκαν τα πρόσωπα γιατρών - Σοκαριστικές εικόνες