ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τα προσωρινά «νοσοκομεία»

Κοροναϊός: Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από τα προσωρινά «νοσοκομεία»

Ιατρικές δομές που θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 10.000 ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Covid-19 ετοιμάζουν στην Ουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου ξεκίνησε ο νέος κοροναϊός.

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο σχεδιασμός των κινεζικών υγειονομικών αρχών περιλαμβάνει την μετατροπή έντεκα δημόσιων χώρων σε ιατρικές μονάδες όπου θα περιθάλπονται άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από ιογενή πνευμονία. Αθλητικά κέντρα, αίθουσες εκθέσεων και δημόσια κτήρια το επόμενο διάστημα θα «μεταμορφωθούν» και θα περιλαμβάνουν συνολικά 10.000 κλίνες.

Υπενθυμίζεται ότι στη μητρόπολη της επαρχίας του Χουμπέι έχουν ήδη διαμορφωθεί τρεις ιατρικές μονάδες για ασθενείς του κοροναϊού, με 3.400 κλίνες και, όπως μεταδίδει το businessinsider, ετοιμάζονται άλλες οκτώ.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το κρατικό κανάλι της Κίνας, χωρίς ωστόσο να έχει δώσει μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για την επιλογή των χώρων.

Εικόνες από τις ήδη έτοιμες ιατρικές μονάδες τις τελευταίες μέρες κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, δίνοντας έτσι μία πρώτη εντύπωση για τα μέτρα που λαμβάνουν και πώς εργάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην Κίνα.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τις ιατρικές μονάδες στην Ουχάν:

Τρόμος με την ραγδαία εξάπλωσή του Covid-19

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε σε 1.113 ως τα μεσάνυχτα της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 44.653.

Οι περισσότεροι θάνατοι (94) καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, όπως και τα περισσότερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα (1.638).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αριθμός των νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη (11/02) είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από την 30η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας.

ΠΟΥ: «Πολύ νωρίς να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας»

Είναι ακόμη «πάρα πολύ νωρίς» να προβλέψουμε το τέλος της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κοροναϊός, που εμφανίστηκε στην Κίνα, προειδοποίησε σήμερα, Τετάρτη (12/02) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Πιστεύω ότι σήμερα είναι πάρα πολύ νωρίς να επιχειρήσουμε να προβλέψουμε την αρχή, τη μέση ή το τέλος αυτής της επιδημίας» δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Μάικλ Ράιαν, ο επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, όμως αυτή η εμφανής επιβράδυνση της εξάπλωσης της επιδημίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με «πολύ μεγάλη προσοχή», είπε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Αυτή η επιδημία θα μπορούσε να εξελιχθεί προς οποιανδήποτε κατεύθυνση» τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στη Γενεύη.

Οι προβλέψεις για το πρώτο εμβόλιο

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/02), δόθηκε η ονομασία «Covid-19» στον νέο Κοροναϊό, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Τώρα έχουμε ένα όνομα για την ασθένεια και είναι το "Covid-19"», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τεντρός Αντχανόμ σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, σύμφωνα με το AFP.

Όπως εξήγησε, το «co» αντανακλά στο «corona» (κορόνα), το «vi» στο «virus» (ιός) και το «d» στο «disease» (ασθένεια).

Ο Τέντρος προειδοποίησε ότι το πρώτο εμβόλιο για την καταπολέμηση του Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες. «Για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα σήμερα, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον ιό», πρόσθεσε κατά την καθημερινή πλέον ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: «Πράσινο φως» για τον ελλιμενισμό του «MS Westerdam»-Τρόμος για την εξάπλωση του Covid-19

Κοροναϊός: Σε συναγερμό η ΕΕ – Στις Βρυξέλλες ο Κικίλιας για το Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας

Κοροναϊός: Βγήκαν τα αποτελέσματα για τον ασθενή που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Σχετικές ειδήσεις