ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί - Νέα κρούσματα στις ΗΠΑ και σε κρουαζιερόπλοιο

Κοροναϊός: Αυξάνονται δραματικά οι νεκροί - Νέα κρούσματα στις ΗΠΑ και σε κρουαζιερόπλοιο
AP Photo

Ο αριθμός των θανάτων στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κοροναϊός COVID-19 αυξήθηκε κατά 242 στους 1.310 την Τετάρτη (12/2), ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 αυξήθηκε χθες σε σχεδόν 60.000 κρούσματα, εκ των οποίων 1.355 θανατηφόρα, στη μεγάλη πλειονότητά τους στη Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο.

Η επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη.

ΗΠΑ: Δεύτερο κρούσμα στη βάση του Σαν Ντιέγκο - 14 στο σύνολο

Ένα δεύτερο πρόσωπο μεταξύ των Αμερικανών που επαναπατρίστηκαν εσπευσμένα από την πόλη Ουχάν της Κίνας κι έχουν τεθεί σε απομόνωση σε βάση της αεροπορίας Πεζοναυτών κοντά στο Σαν Ντιέγκο διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ σε 14, γνωστοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Το πρόσωπο αυτό είναι ανάμεσα στα 232 που βρίσκονται σε καραντίνα στη βάση Μίραμαρ μετά την αεροδιακομιδή τους από την Ουχάν, την πόλη της κεντρικής Κίνας όπου εμφανίστηκε ο κοροναϊός τον Δεκέμβριο, πίσω στις ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, διευκρίνισε μια εκπρόσωπος των CDC.

Ένα προηγούμενο κρούσμα του κοροναϊού καταγράφηκε μερικές ημέρες νωρίτερα στις τάξεις της ομάδας των επαναπατρισθέντων, σύμφωνα με τα CDC.

Στελέχη των Κέντρων σημείωσαν ότι οι δύο ασθενείς φαίνεται πως εκτέθηκαν χωριστά στον ιό στην Κίνα, πριν φθάσουν στις ΗΠΑ. Τα δύο κρούσματα αφίχθησαν με διαφορετικά αεροσκάφη και διαμένουν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Ως σήμερα, επτά κρούσματα του κοροναϊού έχουν εντοπιστεί στην Καλιφόρνια, δηλαδή τα μισά από το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, κανένα από τα οποία δεν ήταν μοιραίο.

Σε δύο από τα κρούσματα, ο ιός πιστεύεται ότι μεταδόθηκε από τον έναν ασθενή στον άλλο στις ΗΠΑ: πρόκειται σε αμφότερες τις περιπτώσεις για παντρεμένα ζευγάρια, το ένα μέλος των οποίων είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Κίνα και μόλυνε το άλλο εν αγνοία του.

KORONAIOS.jpg
Στους 1.355 οι νεκροί σε όλον τον κόσμοAP

Άλλα 44 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess - 218 στο σύνολο

Ο Ιάπωνας υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 44 νέα κρούσματα του κοροναϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα νερά λίγο έξω από τη Γιοκοχάμα, έπειτα από εξετάσεις σε 221 επιβαίνοντες.

Αυτό αυξάνει σε 218 τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο, συμπεριλαμβανομένων επιβατών και μελών του πληρώματος, που έχουν μολυνθεί από τον ιό επί του συνόλου των 3.700 και πλέον επιβαινόντων, χωρίς να λογαριάζεται ένας αξιωματικός καραντίνας που επίσης μολύνθηκε αυτή την εβδομάδα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

MEGA: Ξεκίνησε να εκπέμπει - Πώς θα το βρείτε στην τηλεόρασή σας (pics)