ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με πλοίο - φάντασμα που ξεβράστηκε στην ακτή (pics)

Μυστήριο με πλοίο - φάντασμα που ξεβράστηκε στην ακτή (pics)
Twitter

Συναγερμός σήμανε στο ανατολικό Κορκ της Ιρλανδίας σήμερα (17/02), καθώς ομάδα ελέγχου ρύπανσης, ήρθε αντιμέτωπη με πλοίο-φάντασμα, το οποίο ξεβράστηκε εκεί ενώ έπλεε στον Ατλαντικό ακυβέρνητο για πάνω από έναν χρόνο.

Όπως γράφουν οι Irish Times, οι κάτοικοι στο Ballycotton ειδοποίησαν το κέντρο συντονισμού της Ακτοφυλακής της Ιρλανδίας όταν εντόπισαν το φορτηγό πλοίο πάνω στα βράχια, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ντένις.

Σύμφωνα με την Ακτοφυλακή, το πλοίο είναι το MV Alta, 77 μέτρων. Το 10μελές πλήρωμά του είχε διασωθεί από την αμερικανική Ακτοφυλακή τον Οκτώβριο του 2018.

Το φορτηγό πλοίο βρισκόταν σε πλου από την Ελλάδα στην Αϊτή αλλά βρέθηκε σε αδυναμία και έπλεε ακυβέρνητο για σχεδόν 20 ημέρες, όταν το πλήρωμα ζήτησε βοήθεια καθώς οι προμήθειες τροφίμων και νερού άρχισαν να λιγοστεύουν.

Το πλήρωμα απομακρύνθηκε από το σκάφος τον Οκτώβριο του 2018 ενώ αυτό βρισκόταν 2.220 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βερμούδων, κι έκτοτε συνέχισε να πλέει ακυβέρνητο προς τα ανατολικά, παρασυρμένο από τους ανέμους.

Το περιπολικό HMS Protecto του Βασιλικού Ναυτικού είχε συναντήσει το εγκαταλελειμμένο σκάφος ανοιχτά της Αφρικής στις 30 Αυγούστου του 2019, καθώς κατευθυνόταν προς τις Μπαχάμες.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Πάτρα: Γυναίκες με κομμένα κεφάλια και κρεμάλες έξω από το φανοποιείο του 40χρονου

Πόλεμος Ρωσίας-Τουρκίας: Ο Πούτιν απειλεί να διαλύσει τον Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις