ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτες εικόνες: Βρέθηκε νεκρό πουλί 46.000 ετών στη Σιβηρία

Απίστευτες εικόνες: Βρέθηκε νεκρό πουλί 46.000 ετών στη Σιβηρία
Pixabay

Άφωνοι με την εικόνα του οι επιστήμονες

Κυνηγοί ελεφαντόδοντου στη Σιβηρία και συγκεκριμένα χωριό Belaya Gora, βρήκαν νεκρό πουλί, κανείς όμως δεν περίμενε πως επρόκειτο για μία εξαιρετική περίπτωση.

Αρχικά πίστευαν πως το πουλί έχει πεθάνει πρόσφατα, καθώς το απολίθωμα του ήταν σε άριστη κατάσταση. Όταν το πήγαν στο Σουηδικού Μουσείο Φυσικής Ιστορίας άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό, καθώς ανακάλυψαν πως το πουλί είναι 46.000 ετών.

«Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι οι κλιματικές αλλαγές που έγιναν στο τέλος της εποχής των Παγετώνων οδήγησαν στο σχηματισμό νέων ειδών», δήλωσε ο Dalén, ένας από τους εμπειρογνώμονες, στο CNN, υποδεικνύοντας ότι το παγωμένο πουλί μπορεί να είναι πρόγονος δυο σημερινών ειδών.

Το πουλί είναι άριστα διατηρημένο εξαιτίας του πάγου αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς η συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετική.

Ο Dalén μαζί με το συνάδελφό του Dussex τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησαν να μελετούν το απολίθωμα ενός ζώου, το οποίο εντοπίστηκε κάτω στα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας. Το ζώο ήταν 18.000 ετών όμως δεν μπορούσαν να συμπεράνουν αν πρόκειται για λύκο ή σκύλο.