ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στο έλεος του κοροναϊού - Στους 107 οι νεκροί, πάνω από 3.000 κρούσματα

Ιταλία: Στο έλεος του κοροναϊού - Στους 107 οι νεκροί, πάνω από 3.000 κρούσματα

Κοροναϊός: Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 3.089 και οι νεκροί έχουν αγγίξει τους 107, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών.

Παράλληλα, 207 ασθενείς έχουν γίνει καλά και είναι αρνητικοί στα ειδικά τεστ.

Σε 19 περιφέρειες της Ιταλίας έχουν διαγνωστεί κρούσματα και οι ασθενείς που έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο είναι 1.346. Εξ αυτών, 295 βρίσκονται σε εντατικές μονάδες θεραπείας.

Οι πρώτες τρείς περιφέρειες, τέλος, σε αριθμό κρουσμάτων είναι η Λομβαρδία, με 1.820, η Εμιλια Ρομάνια με 544 και το Βένετο με 360.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια - Δείτε μέχρι πότε

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της Ιταλίας θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.

Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στέφανο Παρουανέλι έθεσε τον εαυτό του σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους, λόγω του ότι συνεργάτης του προέκυψε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει σε μια εβδομάδα στη Μοζαμβίκη ενώ ενδέχεται να ακυρωθούν και οι εκδηλώσεις και οι συναντήσεις της 8ης Μαρτίου για την Γιορτή της Γυναίκας.

Οι Ιταλοί επιστήμονες που προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση του κοροναϊού ζητώντας από την ιταλική κυβέρνηση την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να υιοθετήσει σύντομα την νέα αυτή δέσμη μέτρων (ενδεχομένως με κάποιες μικρές τροποποιήσεις) η οποία προβλέπει:

  • Την συμβουλή προς τους πολίτες να προσπαθούν να κρατούν απόσταση ασφαλείας δυο μέτρων ο ένας από τον άλλον, ιδίως σε κλειστούς χώρους.
  • Να αποφεύγονται φιλιά, χειραψίες και υπερβολικά «ζεστοί» χαιρετισμοί.

Τις επόμενες τριάντα ημέρες, να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά γεγονότα, κεκλεισμένων των θυρών. Όταν αυτό δεν είναι δυνατόν, να ακυρώνονται τα αθλητικά ραντεβού.

koronaios-italia4.jpg
Πρόκειται για ένα ακόμη μέτρο πρόληψης κατά του κοροναϊού.ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Ιταλοί που εμφανίζουν πυρετό, να μένουν σπίτι και όποιος φτερνίζεται να χρησιμοποιεί πάντα μαντιλάκια μιας χρήσεως.

Οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών ή οι πολίτες άνω των 65 χρόνων με χρόνιες παθήσεις, να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι, μέχρι να μειωθούν αισθητά τα νέα κρούσματα του ιού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκε ένατο κρούσμα

«Βόμβα» Αποστολάκη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία

Σχετικές ειδήσεις