ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2020: Πόσο καλά θα τα πάμε φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό; (vids+pics)

Eurovision 2020: Πόσο καλά θα τα πάμε φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό; (vids+pics)

Eurovision 2020: Στην τελική ευθεία για τον 65ο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού βρισκόμαστε πλέον και η Ελλάδα δείχνει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει σημαντικούς καλλιτέχνες της Ευρώπης κατά... πρόσωπο! 

Πόσο δυνατή είναι όμως φέτος η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό;

Η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι της Supergirl και πολύ σημαντικούς ανθρώπους γύρω της να στηρίζουν αυτή την προσπάθειά της, έχει υποσχεθεί πως θα βάλει τα δυνατά της στη σκηνή του διαγωνισμού στον Β' Ημιτελικό στις 14 Μαΐου προκειμένου να καταφέρει να φτάσει στον μεγάλο τελικό δύο ημέρες μετά ώστε να αναμετρηθεί με τα καλύτερα τραγούδια -για φέτος- της Ευρώπης.

Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό;

Κάποιοι θεωρούν... καμμένο χαρτί τον φετινό διαγωνισμό για την Ελλάδα καθώς δεν έχουν πιστέψει ακόμα στο ταλέντο και τη χάρη της νεαρής -ομολογουμένως- Στεφανίας η οποία ναι μεν είναι Ελληνίδα, όμως ζει μόνιμα στην Ολλανδία.

Αυτό θα μπορούσε να είναι αρνητικό στοιχείο για το βιογραφικό της, όμως αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος ο διαγωνισμός διεξάγεται στη δεύτερη πατρίδα της Ελληνίδας εκπροσώπου τότε έχουμε πολλές ελπίδες οι Ολλανδοί να μας δουν με πιο θετικό "μάτι" και να μας χαρίσουν καλύτερες ψήφους από ό,τι κανείς θα περίμενε βάσει του παρελθόντος.

Και αν δεν είναι έτσι; Ποιος είπε όμως ότι η Eurovision δεν έχει εκπλήξεις; Γι' αυτό άλλωστε και ο διαγωνισμός ξεχωρίζει και είναι στις καρδιές των eurofans που περιμένουν πώς και πώς τη διεξαγωγή του.

Αν λάβουμε υπόψη πως η συμμετοχή μας θα κοστίσει 337.000 ευρώ -ποσό διόλου ευκαταφρόνητο- τότε μπορεί να μιλάμε για μία εμφάνιση-υπερπαραγωγή.

Άλλωστε, ονόματα με βαρύτητα όπως αυτό του Δημήτρη Κοντόπουλου που έχει γράψει το τραγούδι και του Φωκά Ευαγγελινού ο οποίος έχει αναλάβει κάθε λεπτομέρεια στη σκηνική παρουσία της Στεφανίας εξασφαλίζουν την -αν μη τι άλλο- αξιοπρεπή εκπροσώπησή μας στη Eurovision φέτος.

Αν όμως θέλουμε να μιλάμε με νούμερα και προβλέψεις, η Ευρώπη, δύο και κάτι μήνες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, δεν μας υποδέχτηκε και τόσο θερμά.

Μάλλον... χλιαρή έως αδιάφορη ήταν η υποδοχή των Ευρωπαίων στο άκουσμα του Supergirl της Στεφανίας Λυμπερακάκη.

Για την ακρίβεια, τα πρώτα στοιχήματα για τη φετινή Eurovision μας θέλει σε πολύ χαμηλή θέση με την Ισλανδία, τη Ρωσία και τη Λιθουανία να είναι -για τώρα τουλάχιστον- τα απόλυτα φαβορί!

Εμείς πάντως, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη Στεφανία και την προσπάθεια ως το απόλυτο outsider που θα αποδείξει στη σκηνή της Eurovision πως η Ελλάδα έχει ψυχή και μπορεί να κατακτήσει καλύτερη θέση στον διαγωνισμό.

Και όπως λένε συνήθως οι παρουσιαστές της βραδιάς "Καλή επιτυχία Ελλάδα, καλή επιτυχία Στεφανία".

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr