ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: 29 νεκροί στο ξενοδοχείο-καραντίνα που κατέρρευσε στην Κίνα

Κοροναϊός: 29 νεκροί στο ξενοδοχείο-καραντίνα που κατέρρευσε στην Κίνα

Εντοπίστηκε και ο τελευταίος αγνοούμενος, νεκρός κάτω από τα συντρίμμια.

Τραγικός επίλογος μπήκε στις έρευνες στο ξενοδοχείο-καραντίνα στην επαρχία Λιτσένγκ, το οποίο κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες.

Το σωστικά συνεργεία ανακοίνωσαν πως κάτω από τα συντρίμμια βρέθηκε και ο τελευταίος αγνοούμενος, έχοντας χάσει την ζωή του, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 29.

Συνολικά στο κτήριο βρίσκοταν 71 άτομα, ασθενείς και προσωπικό. Δεκάδες ανασύρθηκαν ζωντανοί, όμως 27 βρέθηκαν νεκροί, ενώ δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν.

Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε την Τρίτη, έπειτα από 69 ώρες στα συντρίμμια, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το ξενοδοχείο είχε μετατραπεί πρόσφατα σε χώρος καραντίνας για όσους νοσούσαν από τον covid-19, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμες κλινικές.

Οι πρώτες συλλήψεις

Η οικοδόμηση του κτιρίου είχε αρχίσει το 2013. Είχε συνολική επιφάνεια 7.000 τετραγωνικών μέτρων. Μετατράπηκε σε ξενοδοχείο 66 δωματίων το 2018. Εργασίες ανακαίνισης του πρώτου ορόφου είχαν αρχίσει το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος, την 25 Ιανουαρίου φέτος.

Εργάτες, που συνέχιζαν να δουλεύουν το Σάββατο, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του κτιρίου ότι κολόνα είχε παραμορφωθεί λίγο πριν γίνει η κατάρρευση, σύμφωνα με τις αρχές.

Η προκαταρκτική έρευνα που διενεργείται κατέδειξε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα κατά την ανέγερση και την ανακαίνιση του κτιρίου και είχαν υπάρξει πολλές παραβιάσεις του πολεοδομικού κανονισμού.

Αρκετοί άνθρωποι που ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες για την καταστροφή τέθηκαν υπό κράτηση, ανέφερε αξιωματούχος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός - Πρώτος νεκρός στην Ελλάδα: Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου