ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Εφιάλτης» δίχως τέλος στην Ιταλία - 250 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός: «Εφιάλτης» δίχως τέλος στην Ιταλία - 250 νέοι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο
AP PHOTOS

Κορονoϊός: Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην Ιταλία με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 1.266 - Ο λόγος που το ποσοστό θνητότητας στην Ιταλία από τον Covid-19 είναι τόσο υψηλό 

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες.

Παράλληλα 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258 .

Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201.

Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1.595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Η ιταλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει έως το φθινόπωρο τις περιφερειακές εκλογές σε έξι περιοχές, με πληθυσμό περίπου 20 εκατ., που θεωρητικά επρόκειτο να διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου, λόγω του κορονοϊού.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές αφορούσαν την Τοσκάνη, τη Μάρκε, την Απουλήια, την Καμπανία, το Βένετο και τη Λιγουρία. Μέχρι στιγμής καμία ημερομηνία δεν έχει εξετασθεί για την προοπτική διεξαγωγής των εκλογών αυτών.

«Είναι δύσκολο να εγγυηθούμε την κανονική και ενιαία διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας στο σύνολο της εθνικής επικράτειας», εκτιμά η κυβέρνηση σύμφωνα με το προσχέδιο νομοθετικού διατάγματος, το οποίο ενδέχεται να κυρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου, μεταδίδει το πρακτορείο AGI.

Tην ίδια πληροφορία αναπαράγει και η εφημερίδα La Repubblica, η οποία επιπλέον τονίζει πως το σχεδιαζόμενο για τις 29 Μαρτίου δημοψήφισμα για τη μείωση του αριθμού των κοινοβουλευτικών εδρών ήδη έχει αναβληθεί για μία ημερομηνία περί τα τέλη Μαΐου, η οποία επίσης μπορεί να επανεξεταστεί αναλόγως της κατάστασης. «Είναι πολύ πιθανόν με βάση το που βρισκόμαστε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί το 2021», εκτιμά η εφημερίδα.

Η μικρή περιφέρεια της Βαλ ντ' Αόστα, στη μεθόριο με τη Γαλλία, που επρόκειτο να διεξαγάγει τις εκλογές στις 19 Απριλίου, τις μετέθεσε για τις 10 Μαΐου, μία ημερομηνία που επίσης μπορεί να αλλάξει δεδομένης της έξαρσης της επιδημίας στη χώρα.

Οι δημοτικές εκλογές, που αφορούν περίπου τους 1.000 από τους 8.000 δήμους της χώρας, θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα την ίδια τύχη, εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Γιατί πεθαίνει ο ένας στους 16 ασθενείς - Πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα στη χώρα

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία όπως και το γεγονός ότι χιλιάδες κρούσματα με ήπια συμπτώματα πέρασαν απαρατήρητα ευθύνονται για το υψηλό ποσοστό θνητότητας από τον κοροναϊό που είναι πλέον το υψηλότερο στον κόσμο, εξηγούν οι ειδικοί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».

Mετά την Κίνα, η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19.

Στην Ιταλία, σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, γεγονός που σημαίνει ότι ο κίνδυνος θανάτου από τον ιό είναι υψηλότερος, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κρούσματα του ιού εντοπίστηκαν σε μία μικρή σχετικά περιοχή, τη Λομβαρδία, προκαλώντας ασφυξία στα γύρω νοσοκομεία.

Η Ιταλία έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τον κοροναϊό παγκοσμίως καθώς ένας στους 16 που προσβάλλεται από τον Covid-19 πεθαίνει, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Το ποσοστό θνητότητας των Ιταλών που έχουν μολυνθεί από τον ιό αγγίζει το το 6,22%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Αντιθέτως, στην Κίνα, το ποσοστό θνητότητας είναι 3,91% αν και πολλοί επιστήμονες θεωρούν πως δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα καθώς πολλά κρούσματα πιθανότατα να μην έχουν καταγραφεί.

Σχετικά με τη γήρανση του πληθυσμού της, η Ιταλία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων στη Ευρώπη.

Το 22,6% των πολιτών της είναι άνω των 65 ετών ενώ η μέση ηλικία των κατοίκων της είναι τα 47,3 χρόνια. Στη Βρετανία η μέση ηλικία των κατοίκων είναι τα 40,6 χρόνια ενώ στις ΗΠΑ τα 38,5 χρόνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 190 τα συνολικά κρούσματα στην Ελλάδα - 5 εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση

Κοροναϊός: Μεγάλη προσοχή - Έτσι θα «σκοτώσετε» τον ιό (pics)

Κοροναϊός: «Βόμβα» από Έλληνα επιστήμονα για την θνησιμότητα του ιού

Σχετικές ειδήσεις