ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία στον αριθμό των θυμάτων - Πάνω από 8.000 νεκροί παγκοσμίως

Κορονοϊός: Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία στον αριθμό των θυμάτων - Πάνω από 8.000 νεκροί παγκοσμίως
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Ευρώπη ξεπέρασε σήμερα (18/03) την Ασία στον αριθμό των νεκρών λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, η Ευρώπη είχε τουλάχιστον 3.422 θανάτους, περισσότερους απ’ ό,τι είχε η Ασία (3.384). Η Ιταλία, η ευρωπαϊκή χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα, έχει καταγράψει έως τώρα 2.503 θανάτους.

Συνολικά έως τώρα, η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8.092 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με 684 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο επί συνόλου 78.766 κρουσμάτων, η Ευρώπη είναι η ήπειρος όπου η πανδημία προχωρά με τους πιο ταχείς ρυθμούς.

Συναγερμός σε «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα» - Εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό

Τα κρούσματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», προέρχονται από το κτήριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστό.

Σύμφωνα με πληροφορείες συνεργείο απολύμανσης θα καθαρίσει το χώρο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ανέφερε πως οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι στιγμής θετικά στον ιό είναι 6 άτομα, κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και κάποιοι νοσηλευτές. Έχουν ληφθεί πολλά άλλα δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων.

Η εν λόγω εξέλιξη έχει δημιουργήσει προβλήματα στην διεκπεραίωση διαφόρων διοικητικών πράξεων όπως τα εξιτήρια με το τμήμα προσωπικού να πρέπει να μεταφέρεται σε άλλο σημείο προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα ξανά.

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» καθώς τρεις εργαζόμενοι είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες περίπου 10 άτομα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η είδηση έγινε γνωστή έπειτα από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Kορονοϊός: 14 τρόποι για να μην «κολλήσετε» τον ιό

Σχετικές ειδήσεις