ΚΟΣΜΟΣ

Β. Κορέα: «Επιμόρφωση» για όσους δεν έκλαψαν σωστά

Β. Κορέα: «Επιμόρφωση» για όσους δεν έκλαψαν σωστά

Όλοι η υφήλιος διαπίστωσε ότι το πένθος «ταιριάζει» στους Βορειοκορεάτες, όμως όσοι δεν θρήνησαν σωστά τον εκλιπόντα ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, θα μάθουν τον πρέποντα τρόπο σε στρατόπεδα εργασίας.

Αυτό υποστηρίζει η νοτιοκορεάτικη εφημερίδα «Daily NK», η οποία επικαλείται μια ανώνυμη πηγή.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, στην οποία εργάζονται Βορειοκορεάτες που έχουν φύγει από τη χώρα τους και επικρίνουν το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, μετά το τέλος της επίσημης περιόδου πένθους οι τοπικές κυβερνητικές επιτροπές, οι βιομηχανίες και άλλες εταιρείες διοργάνωσαν συνελεύσεις όπου ασκήθηκε κριτική και στη συνέχεια επιβλήθηκαν οι ποινές.

Όσοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες καταναγκαστικά έργα κατηγορήθηκαν ότι δεν πήραν μέρος στις οργανωμένες τελετές πένθους ή ότι δεν κατάφεραν να κλάψουν ή να δείξουν ειλικρινή θλίψη στις τελετές, αναφέρει η εφημερίδα.

Άλλοι Βορειοκορεάτες εστάλησαν σε στρατόπεδα επανεκπαίδευσης ή εκδιώχθηκαν σε αγροτικές περιοχές μαζί με τις οικογένειές τους επειδή επέκριναν την κληρονομική διαδοχή στην ηγεσία της χώρας, σημειώνει επίσης.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας, οι συνεδριάσεις αυτές «προκάλεσαν μία άγρια ατμόσφαιρα φόβου, ενώ ανάγκασαν τους ανθρώπους να κατηγορήσουν 'αυτόν τον νεαρό αριβίστα' ότι βάζει στο στόχαστρό του το λαό τώρα που ανέλαβε την εξουσία».