ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πώς διαμορφώνονται οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες - Δείτε τα γραφήματα

Κορονοϊός: Πώς διαμορφώνονται οι καμπύλες των κρουσμάτων σε 126 χώρες - Δείτε τα γραφήματα
AP PHOTOS

Κορονοϊός | Ειδήσεις: Οι New York Times έδωσαν στη δημοσιότητα τα γραφήματα των κρουσμάτων και των θυμάτων σε 126 χώρες ούτως ώστε να υπάρξει κάποια εικόνα για το εάν υπάρχει υποχώρηση της πανδημίας.

Η ομαλότητα της καμπύλης των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορονοϊού, είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί σε όλες τις χώρες του κόσμου που δίνουν μάχη με τον Covid-19.

Οι New York Times επιχείρησαν να χαρτογραφήσουν, τις καμπύλες των κρουσμάτων σε συνολικά 126 χώρες - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - με στοιχεία που καταγράφηκαν έως τις 3 Απριλίου.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «οι καμπύλες διαφέρουν από χώρα σε χώρα με τους αριθμούς των νέων κρουσμάτων σε ορισμένα κράτη να μειώνεται».

«Για παράδειγμα η Ιταλία στην οποία (σ.σ. με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 Απριλίου) ο αριθμός των νέων κρουσμάτων φαινόταν να σταθεροποιείται πιθανότατα λόγω των αυστηρών προσπαθειών για lockdown. Αλλά ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται και οι ειδικοί της υγείας λένε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση της κρίσης».

Για την Κίνα ο συντάκτης του άρθρου καταγράφει την μείωση στους αριθμούς τόσο των νεών κρουσμάτων όσο και των θυμάτων «αλλά είναι πιθανό η χώρα να υποβαθμίζει τα σύνολά της».

Στις ΗΠΑ «ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξάνεται με γρήρορους ρυθμούς καθώς ορισμένες πολιτείες εξακολουθούν να αρνούνται να επιβάλουν πιο αυστηρά μέτρα».

ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιράν και Βρετανία αποτελούν μια ομάδα χωρών στις οποίες την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν καθημερινά περισσότερα από 2.000 κρούσματα «και οι περισσότερες χώρες εξ αυτών δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορονοϊού».

Για τις υπόλοιπες 119 χώρες οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι καταγράφουν σαφώς λιγότερα νέα κρούσματα «αν και οι περισσότερες είναι ακόμα μακριά από το να "ισιώσουν" την καμπύλη».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αποκαλυπτική έρευνα - Τι «παράξενο» συνέβη στην Ελλάδα μετά τα μέτρα

Κορονοϊός: Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης που ζούμε; Τα τέσσερα σενάρια

Κορονοϊός: Σοκαριστική ανακάλυψη για το φονικό ιό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέο σύμπτωμα του φονικού ιού - Αν το παρουσιάσετε καλέστε το γιατρό σας

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων