ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Μαρτυρία - ΣΟΚ Έλληνα ασθενή στη Βρετανία

Κορονοϊός: Μαρτυρία - ΣΟΚ Έλληνα ασθενή στη Βρετανία
Associated Press

Tις δύσκολες ώρες που έζησε σε νοσοκομείο της Βρετανίας, όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, περιέγραψε στο STAR ο Μιχάλης Πετσαλάκης.

«Αυτός ο ιός επιτίθεται στον οργανισμό και θέλει να σε σκοτώσει. Εγώ αυτό το βίωσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσαλάκης.

«Ήμουν υγιέστατος, δεν είχα κανένα πρόβλημα απολύτως και ξεκίνησε με έναν πυρετό. Σε δύο μέρες μου έκοψε την όρεξη. Δεν μπορούσα να φάω απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Μιλώντας για τα συμπτώματα που παρουσίασε, ο κ. Πεταλάκης είπε: «Την τρίτη μέρα μου έφερε αιματουρία. Μεγάλη αιματουρία. Δύο μέρες μετά αιμόπτυση. Έκανε επίθεση σε όλο το σώμα με όποιον τρόπο μπορούσε».

«Όταν πλέον το οξυγόνο έφτασε στο 90 και ο Θεός με βοήθησε και είχα οξύμετρο στο σπίτι, ήρθαν αυτοί επιτέλους εδώ στην Αγγλία ακολουθώντας αυτό το πρωτόκολλο που έχουνε, 7 μέρες μετά και με πήραν να με πάνε στο νοσοκομείο», είπε.

Περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία είπε ότι υπάρχουν «τεράστιες ελλείψεις, τεράστια προβλήματα. Δεν είχα ούτε τα απαραίτητα, ούτε τα βασικά».

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

«Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν δίπλα μου. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα δύο πρώτα βράδια διότι πνιγόμουν και ήμουν καθισμένος σε μία καρέκλα καθισμένος και προσπαθούσα να περάσω τη νύχτα. Να περάσουν οι ώρες, να περάσουν τα λεπτά, διότι δίνεις μία μάχη με το χρόνο για να μπορέσεις να ζήσεις» εξομολογήθηκε ο κ. Πεταλάκης.

«Εγώ θέλω ένα μήνυμα να περάσω και αυτό να το ακούσουν όλοι. Δεν πρέπει να βγαίνουμε καθόλου έξω. Καμία άσκοπη μετακίνηση. Εγώ δεν ξέρω πώς κόλλησα αλλά το κόλλησα», υπογράμμισε ο 52χρονος.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο