ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Θρίλερ με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον - Μπήκε στην Εντατική

Κορονοϊός: Θρίλερ με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον - Μπήκε στην Εντατική

Κορονοϊός: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η κατάσταση του Τζόνσον επιδεινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόνσον εισήχθη στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χθες το απόγευμα.

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το BBC εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Δείτε την gallery:

Ο εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει στα καθήκοντά του.

Λίγο αργότερα, ο αντικαταστάτης του Τζόνσον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι υλοποιούνται τα σχέδια του Βρετανού Πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορονοϊού και πρόσθεσε ότι λαμβάνει φροντίδα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει τις αισθήσεις του, ενώ δύο δημοσιογραφικές πηγές, του τηλεοπτικού σταθμού ITV και της εφημερίδας The Times, είπαν ότι το απόγευμα ο Τζόνσον είχε δυσκολία στην αναπνοή και του χορηγήθηκε οξυγόνο.

Δείτε ΕΔΩ ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Βρετανού Πρωθυπουργού

Προσεύχονται για την υγεία του

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Τρομερά θλιβερά νέα. Όλες οι σκέψεις της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σ’ αυτήν την απίστευτα δύσκολη περίοδο», είπε ο νέος ηγέτης των Εργατικών, ο Κιρ Στάρμερ.

Κατρακυλά η στερλίνα

Η στερλίνα έπεσε απότομα σε σχέση με το ευρώ και το δολάριο μετά την είδηση πως ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ η στερλίνα υποχωρούσε 0,3% έναντι του δολαρίου και 0,1% έναντι του ευρώ.

Λίγο νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης.

«Εξακολουθεί να είναι στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση, ενημερώνεται τακτικά για τις εξελίξεις και συνεχίζει να ηγείται της κυβέρνησης», είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ο Ράαμπ, που προήδρευσε νωρίτερα σήμερα της κυβερνητικής συνεδρίασης για την αντιμετώπιση του Covid-19, αντί για τον Τζόνσον.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον ανέβασε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στο λογαριασμό του στο twitter μήνυμα προς τους πολίτες πως είναι καλά και σε καλή διάθεση.

«Χθες το βράδυ, μετά τη συμβουλή του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για κάποιες εξετάσεις ρουτίνας καθώς ακόμα έχω συμπτώματα από τον κορονοϊό. Είμαι σε καλή διάθεση και σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς δουλεύουμε μαζί για να νικήσουμε τον ιό και να κρατήσουμε του πάντες ασφαλείς.

Θα ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλο το υπέροχο προσωπικό του NHS (σ.σ. βρετανικό ΕΣΥ), που προσέχει εμένα και άλλους αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι οι καλύτεροι της Βρετανίας. Μείνετε ασφαλείς όλοι και σας παρακαλώ να θυμάστε να μένετε σπίτι για να προστατεύσετε το NHS και να σώσετε ζωές», έγραψε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Εν τω μεταξύ ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον κορονοϊό στην Αγγλία, κατά το τελευταίο 24ωρο, είναι 403, (ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 4.897), στην Σκοτία εννέα (συνολικά 222) και στην Ουαλία 27 (συνολικά 193), σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Το Λονδίνο παραμένει η περιοχή με τους περισσότερους νέους θανάτους (129), και ακολουθούν τα Μίντλαντς (75), και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με το Γιόρκσαϊρ (67).

Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη Βρετανία και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, που πλησιάζουν τις 12.000 , και ακολουθούν τα Μίντλαντς με σχεδόν 7.000, και οι βορειοανατολικές και βορειοδυτικές πλευρές με περίπου 5.000.

Ο μικρότερος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και στη βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με την στατιστική εταιρία Statista.

Το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει πλέον τη διακοπή «επ' αόριστον» στα μη σημαντικά ταξίδια, ενώ μέχρι τώρα η ταξιδιωτική απαγόρευση είχε ισχύ μέχρι τις 16 Απριλίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Γιατί άλλοι αρρωσταίνουν βαριά και άλλοι πιο ελαφριά» - Έλληνας γενετιστής εξηγεί

Σχετικές ειδήσεις