ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Κόντε: Αν η ΕΕ δεν δηλώσει παρούσα, κάθε χώρα-μέλος της θα κοιτάξει τον εαυτό της

Κορονοϊός - Κόντε: Αν η ΕΕ δεν δηλώσει παρούσα, κάθε χώρα-μέλος της θα κοιτάξει τον εαυτό της
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος επιμένει να τονίζει ότι είναι απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προχωρήσει στην έκδοση ευρωομολόγων για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού, απευθύνεται σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild στους ηγέτες και τους πολίτες της Γερμανίας χωρίς διπλωματικές περιστροφές, ενόψει της σημερινής νέας συνεδρίασης του Eurogroup.

«Στη Γερμανία μπορεί να έχετε όσα δημοσιονομικά περιθώρια θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσετε μια τόσο φοβερή κοινωνική, υγειονομική και οικονομική κρίση μόνο με τα δημοσιονομικά σας περιθώρια», υπογράμμισε ο Κόντε στην εφημερίδα, καθώς η Ιταλία θρηνεί πλέον 17.669 νεκρούς από την ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 139.422 κρουσμάτων μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2.

Στις δηλώσεις του στην Bild, που δημοσιεύονται μερικές ώρες πριν συνέλθει εκ νέου το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για να συζητήσει την κοινή ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας επαναλαμβάνει ότι «είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον η Ευρώπη να δηλώσει παρούσα, να δείξει ότι αίρεται στο ύψος των περιστάσεων αυτής της πρόκλησης. Διαφορετικά, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το ευρωπαϊκό όραμα, ο καθένας να μεριμνήσει για τον εαυτό του».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όμως σε αυτή την περίπτωση «θα χρειαστούν τριπλάσια, τετραπλάσια, πενταπλάσια ποσά για να βγούμε από αυτή την κρίση και δεν έχουμε την εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο, αποτελεσματικότερο και ταχύτερο τρόπο», προειδοποίησε ο Τζουζέπε Κόντε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θα συζητήσει το ζήτημα με τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση, το Κίνημα Πέντε Αστέρων, το Δημοκρατικό Κόμμα, τη Ζωντανή Ιταλία του Ματέο Ρέντσι και την παράταξη Αριστερά και Ελευθερία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα - Οι νεκροί και τα κρούσματα