ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός ΗΠΑ: 777 θάνατοι σε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός ΗΠΑ: 777 θάνατοι σε μία ημέρα στη Νέα Υόρκη

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 17.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ σήμερα, Παρασκευή 10/4, από τον φονικό κορονοϊό, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι θα υπάρξει μια ανοδική αύξηση στον αριθμό των θυμάτων μέσα στην εβδομάδα, παρόλο που υπήρχαν ενδείξεις για μειώσεις στον αντίστοιχο αριθμό στη Νέα Υόρκη, η οποία συνιστά πλέον το κέντρο της πανδημίας.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν777 θάνατοι στη Νέα Υόρκη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης μειώθηκε, γεγονός που δίνει μια ελπίδα αισιοδοξίας ότι επιπεδώνεται η καμπύλη εκείνων που χρειάζονται κατεπείγουσα νοσηλεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, χθες νοσηλεύονταν στην εντατική 17 λιγότεροι ασθενείς σε σύγκριση με την Τετάρτη. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μείωση των βαρέως νοσούντων αφότου ξέσπασε η πανδημία.

«Και αυτό είναι καλό», πρόσθεσε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι θάνατοι από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ έφτασαν τους 17.000 σήμερα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, μολονότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραμονή των Αμερικανών στα σπίτια τους βοηθά να περιοριστούν οι νέες μολύνσεις.

Ο αριθμός αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος στον κόσμο. Τις τρεις τελευταίες ημέρες αναφέρονται καθημερινά πάνω από 1.900 θάνατοι ημερησίως.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ ξεπερνούν τις 472.000 και αυξάνονται κατά 30-35.000 την ημέρα, όσο γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα τα διαγνωστικά τεστ. Σε όλον τον κόσμο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι πλησιάζουν τους 100.000.

Μόνο η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τις ΗΠΑ (18.279 με βάση τον χθεσινό απολογισμό), αν και ο πληθυσμός της είναι κατά πολύ μικρότερος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Masterchef Spoiler: Αποχωρεί το απόλυτο φαβορί - Ποιοι παίκτες επιστρέφουν (Video & Photos)

Σχετικές ειδήσεις