ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός-Τραμπ: Η απόφαση για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι η πιο σημαντική της ζωής μου

Κορονοϊός-Τραμπ: Η απόφαση για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι η πιο σημαντική της ζωής μου
(AP Photo/Evan Vucci)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η απόφασή του για το πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η αμερικανική οικονομία μετά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω του νέου κορονοϊού θα είναι «η πιο σημαντική» απόφαση της ζωής του.

«Θα πρέπει να πάρω μια απόφαση και ελπίζω ότι θα είναι η σωστή απόφαση», τόνισε στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την κρίση.

«Αυτή είναι μακράν η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής μου», πρόσθεσε, αναφερόμενος στις συστάσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για πιθανή χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Αναγνωρίζοντας ότι ο καθορισμός μιας πολύ κοντινής ημερομηνίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, επέμεινε επίσης στον κίνδυνο που πιστεύει ο ίδιος ότι μπορεί να προκαλέσει μια ημερομηνία πολύ μακρινή.

«Η παραμονή στο σπίτι οδηγεί επίσης σε θάνατο (...) Ίσως μια διαφορετική μορφή θανάτου», είπε.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος στις ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι, βασικο μέλος της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης που συμβουλεύει τον Ντόναλντ Τραμπ για την πανδημία, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η άρση των μέτρων περιορισμού δεν θα συμβεί απότομα, αλλά θα είναι σταδιακή και διαφορετική ανάλογα με την περιοχή.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η κατάσταση βελτιώθηκε αυτή την εβδομάδα στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί να πλησιάζει σε σημείο καμπής στη χώρα.

Το πιο διαδεδομένο μοντέλο (IHME), που λαμβάνει υπόψη τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η πανδημία στην Κίνα και την Ευρώπη, αναθεώρησε τις τελευταίες ημέρες αρκετές φορές τον εκτιμώμενο απολογισμό του πρώτου κύματος στις ΗΠΑ: από 93.000 σε 82.000, στη συνέχεια σε 60.000 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων που καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε σήμερα το απόγευμα το φράγμα των 18.000.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Συνεργασία Apple - Google: Έτσι θα μας ειδοποιούν αν ήρθαμε σε επαφή με κρούσμα

Σχετικές ειδήσεις