ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έφτασε μέχρι τις απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου - Νεκρός 15χρονος

Κορονοϊός: Έφτασε μέχρι τις απομονωμένες φυλές του Αμαζονίου - Νεκρός 15χρονος

Ένας έφηβος που ανήκε σε μια απομονωμένη φυλή του Αμαζονίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και πέθανε στο νοσοκομείο, εγείροντας την ανησυχία για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η πανδημία στους αυτόχθονες της περιοχής.

Ο έφηβος ανήκει στη φυλή Γιανομάμι, που βρίσκεται στα σύνορα Βραζιλίας-Βενεζουέλας. Είναι απομακρυσμένη φυλή αλλά φέρεται ο έφηβος να επέστρεψε στον καταυλισμό στις όχθες του ποταμού Μουκατζάι αφού σταμάτησαν τα σχολεία προληπτικά για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Στις 3 Απριλίου μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Ροράιμα στη βόρεια πολιτεία της Βραζιλίας υποφέροντας από δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πονόλαιμο και πυρετό.

Μετά από παραμονή στην εντατική κατέληξε, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας. Αν και το υπουργείο δεν έδωσε την αιτία θανάτου του παιδιού, ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας παραδέχτηκε ότι το παιδί είχε διαγνωστεί θετικό τον κορωνοϊό.

H φυλή Γιανομάμι θεωρείται η μεγαλύτερη ανάμεσα στους ιθαγενείς της Βραζιλίας και εκτείνεται σε 200 χωριά.

Σύμφωνα με την Ένωση Αυτοχθόνων της Βραζιλίας (APIB), το αγόρι είναι ο τρίτος αυτόχθονας που πεθαίνει από κορωνοϊό, σε μια χώρα που έχει καταγράψει περισσότερα από 18.176 κρούσματα του Covid-19 και περισσότερους από 957 θανάτους.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr