ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Απίστευτο! Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τον φονικό ιό - Δείτε τα στοιχεία έρευνας

Κορονοϊός: Απίστευτο! Τι πιστεύουν οι Αμερικανοί για τον φονικό ιό - Δείτε τα στοιχεία έρευνας
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνουν στο «φως» της δημοσιότητας επιστήμονες, υποστηρίζεται οτι ο κορονοϊός είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη πώς μεταπήδησε στον άνθρωπο.

Κι ενώ την άποψη αυτή συμμερίζεται η πλειοψηφία των Αμερικανών (43%) σχεδόν τρεις στους 10 (29%) επιμένουν ότι πιθανότατα δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Pew Research Center από τις 10 έως τις 16 Μαρτίου.

Ενδιαφέρον έχει το εύρημα ότι περίπου ένας στους 4 ενήλικες Αμερικανούς θεωρούν ότι το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού αναπτύχθηκε σκοπίμως σε κάποιο εργαστήριο. Ένα ποσοστό 6% απάντησε ότι πιθανώς να προέκυψε από κάποιο εργαστηριακό ατύχημα, ενώ γύρω στο 25% δήλωσαν ότι δεν είναι σίγουροι για την πηγή προέλευσης του φονικού ιού.

Το προφίλ όσων πιστεύουν ότι ο κορoνοϊός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο

Εξίσου ενδιαφέρον είναι, βέβαια, και το προφίλ εκείνων που ασπάζονται τη συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας και οι οποίοι διαφέρουν από την πλειοψηφία όσον αφορά στην ηλικία, το μορφωτικό επίπεδο, τη φυλή, την εθνοτική προέλευση και τις πολιτικές πεποιθήσεις.

  • Οι νεότεροι ενήλικες αποδέχονται ευκολότερα από τους μεγαλύτερους σε ηλικία την άποψη ότι ο κορονοϊός είναι εργαστηριακό προϊόν. Για παράδειγμα ένας στους τρεις ηλικίας 18-29 ετών ασπάζονται την άποψη αυτή όταν το αντίστοιχο ποσοστό σε άτομα άνω των 65 ετών κυμαίνεται στο 21%. Σχεδόν 4 στους 10 (39%) κάτω των 30 πιστεύουν ότι θεωρούν ότι ο ιός αυτός είναι προϊόν της Φύσης, ενώ την ίδια γνώμη έχει και το 51% των άνω των 65 ετών.
  • Το μορφωτικό επίπεδο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Όσοι έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο συγκεντρώνουν λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με τους αποφοίτους Λυκείου ή κατώτερων βαθμίδων εκπαίδευσης να ασπαστούν τη συγκεκριμένη θεωρία συνομωσίας (19% έναντι 35%). Η πλειοψηφία των πτυχιούχων πιστεύουν ότι ο κορονοϊός είναι προϊόν φυσικής εξέλιξης σε ποσοστό 61% έναντι 31% εκείνων που τέλειωσαν δημοτικό, γυμνάσιο ή λύκειο.

Η άποψη ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο είναι πιο διαδεδομένη μεταξύ μαύρων (34%) και Ισπανόφωνων (39%) απ’ ό,τι στους λευκούς Αμερικανούς (26%).

Όσον αφορά στις πολιτικές πεποιθήσεις των ερωτηθέντων, οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι και όσοι κλίνουν προς αυτούς συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να θεωρούν ότι ο κορονοϊός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο σε σύγκριση με τους Δημοκρατικούς ή τους προσκείμενους σε αυτούς (37% έναντι 21%). Σχεδόν τέσσερις στους δέκα συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς (39%) ασπάζονται αυτή τη θεωρία συνωμοσίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή - Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» - Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός: Η Τουρκία επιχειρεί να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες με Covid-19

Σχετικές ειδήσεις