ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Και η NASA... μένει σπίτι

Κορονοϊός: Και η NASA... μένει σπίτι

Ακόμα και οι επιστήμονες της NASA μένουν σπίτι και συνεχίζουν το έργο τους, παρά τα μικρά εμπόδια λόγω τηλεργασίας.

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου, σε όλο τον πλανήτη η τηλεργασία και βιντεοδιασκέψεις από το σπίτι έχουν την τιμητική τους, ώστε να συνεχίζουν να λειτουργούν οι εταιρείες, παρά την κρίση.

Στη NASA (την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία) το πήγαν ένα βήμα παραπάνω. Συγκεκριμένα, η ομάδα των στελεχών της που είναι υπεύθυνοι για το ρομποτικό ρόβερ Curiosity στον πλανήτη Άρη, το ελέγχουν... από το σπίτι!

Στο σχεδιασμό και προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων του ρόβερ συμμετέχουν εκατοντάδες επιστήμονες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα οι εντολές εκτελούνται εξαιρετικά.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι της NASA δουλεύουν από το σπίτι τους και συνομιλούν παράλληλα μέσω διαδικτύου με πολλούς άλλους επιστήμονες, οι οποίοι συνήθως δουλεύουν επίσης κατ' οίκον, προκειμένου το ρομπότ να βρίσκεται σε λειτουργία.

Όπως δήλωσαν τα στελέχη της NASA, αργούν λίγο περισσότερο να κάνουν τη δουλειά από το σπίτι και μπορούν να στείλουν λιγότερες εντολές στο Curiosity κάθε μέρα, πάντως το ρόβερ συνεχίζει να είναι παραγωγικό στον Άρη όσο και πριν ξεσπάσει η πανδημία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.