ΚΟΣΜΟΣ

Kορονοϊός Γερμανία: Το Βερολίνο στηρίζει τον ΠΟΥ και το «απίστευτα σημαντικό έργο» του

Kορονοϊός Γερμανία: Το Βερολίνο στηρίζει τον ΠΟΥ και το «απίστευτα σημαντικό έργο» του

Το «απίστευτα σημαντικό έργο» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξήρε σήμερα ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και τόνισε ότι το Βερολίνο είναι πεπεισμένο για την ανάγκη ο ΠΟΥ να έχει τόσο την στήριξη όσο και την επαρκή χρηματοδότηση των κρατών-μελών του.

«Ειδικά σε περιόδους όπως η τρέχουσα, της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη μας στην χρησιμότητα των μηχανισμών του πολυμερούς συστήματος», πρόσθεσε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ αναφέρθηκε στο άρθρο που συνυπογράφει η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ στους Financial Times και στο οποίο τονίζεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζει ο ΠΟΥ στην προσπάθεια οργάνωσης διεθνούς απάντησης στην πρόκληση του κορονοϊού. Απαντώντας πάντως σε ερώτηση σχετικά με το εάν η κυρία Μέρκελ σκοπεύει να εγείρει το θέμα της αναστολής χρηματοδότησης του Οργανισμού από τις ΗΠΑ στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αυριανή τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών της G7, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει τα θέματα της ατζέντας και περιορίστηκε να επαναλάβει ποια είναι η θέση της γερμανικής κυβέρνησης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών η εκπρόσωπος Μαρία 'Αντεμπαρ παρέπεμψε στην δήλωση του υπουργού Χάικο Μάας, ότι «πρέπει να στηρίζουμε και να ενισχύουμε και όχι να τους αποδυναμώνουμε σε περίοδο κρίσης» και πρόσθεσε ότι με το θέμα του ΠΟΥ θα ασχοληθεί και η αυριανή τηλεδιάσκεψη της γερμανογαλλικής πρωτοβουλίας «Συμμαχία για το Πολυμερές Σύστημα», η οποία θα εκδώσει και σχετικό ανακοινωθέν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων – Τι είπε για εκλογές

Σχετικές ειδήσεις