ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Κομισιόν: Ο οδικός χάρτης για την έξοδο από την κρίση του Covid-19

Κορονοϊός - Κομισιόν: Ο οδικός χάρτης για την έξοδο από την κρίση του Covid-19

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την οργάνωση online διάσκεψης δωρητών στις 4 Μαΐου για την εξασφάλιση πόρων που θα χρηματοδοτήσουν τις έρευνες για την παρασκευή εμβολίου και θεραπείας της Covid-19.

Ενα εμβόλιο, είναι «η καλύτερη συλλογική μας ευκαιρία για να νικήσουμε τον ιό», είπε. Η διάσκεψη «θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε τα άμεσα ελλείμματα χρηματοδότησης και να βρούμε καινοτόμες και ισότιμες λύσεις».

Υπάρχουν ήδη επαφές με πολλούς μεγάλους οργανισμούς και η διάσκεψη θα οργανωθεί σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο οργανισμό Υγείας , διευκρίνισε η πρόεδρος της Κομισιόν. «Ελπίζω ότι οι χώρες και οι οργανισμοί θα ανταποκριθούν στην έκκληση αυτή».

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο πλευρό της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε «οδικό χάρτη» για μία συντονισμένη έξοδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης από τα περιοριστικά μέτρα.

«Είναι προφανές ότι οι κοινωνίες θα πρέπει να ζήσουν με τον ιό μέχρι την ανακάλυψη ενός εμβολίου ή μίας θεραπείας», αναφέρεται στις συστάσεις προς τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόσφατα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η παρασκευή «ασφαλούς και αποτελεσματικού» εμβολίου είναι αναγκαία για την διακοπή της αλυσίδας της μετάδοσης του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 120.000 θανάτους στον κόσμο.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κούρσας για την ανακάλυψη εμβολίου, χθες, οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας Sanofi και GSK ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη εμβολίου για την Covid-19. Τα δύο εργαστήρια ελπίζουν ότι η συνεργασία του θα αποφέρει καρπούς μέχρι το 2021.

Ο επόμενος προϋπολογισμός, η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορονοϊού

Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη μετά την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου μέσω τηλεδιάσκεψης υπό το νέο πρίσμα τα σχέδιά τους για τον κοινό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

«Ο επόμενος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι η απάντηση της Ευρώπης στην κρίση του κορονοϊού», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός θα πρέπει να ενεργοποιήσει «τεράστιες επενδύσεις» κατά τα πρώτα ένα, δύο ή τρία χρόνια, πρόσθεσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Ημερομηνίες: 11 Μαΐου, 15 Ιουνίου και 3 Ιουλίου η επιστροφή στη «νέα κανονικότητα»

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων