ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Πρώτα η σαφήνεια των πόρων που θα χρειαστούν και κατόπιν η συζήτηση για έκδοση ομολόγων

Σολτς: Πρώτα η σαφήνεια των πόρων που θα χρειαστούν και κατόπιν η συζήτηση για έκδοση ομολόγων

Κορονοϊός: «Χρειαζόμαστε σαφήνεια σχετικά με το πόσα χρήματα είναι απαραίτητα για την οικονομική ανάκαμψη και μόνο τότε μπορούμε να συζητήσουμε την δομή του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο έκδοσης ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με εγγύηση των κρατών - μελών.

«Η πρόκληση της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρώπης μετά την κρίση απαιτεί κοινές ευρωπαϊκές απαντήσεις», τόνισε ακόμη ο κ. Σολτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, με αφορμή την αποψινή τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και Τραπεζιτών των χωρών της G20.

Αναφερόμενος στο «μορατόριουμ» για το χρέος των φτωχότερων χωρών του πλανήτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πρέπει να το εγγυηθούν οι μεγάλοι πιστωτές, καθώς αυτές οι χώρες χρειάζονται στήριξη. Σημείωσε δε ότι το μορατόριουμ θα πρέπει να συνοδεύεται από περισσότερα μέτρα με διεθνή συνεργασία - όχι μόνο των χωρών που συνήθως συμμετέχουν - στην οποία, όπως είπε, «η στήριξη της Κίνας θα είναι πολύ σημαντική».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά τη χώρα του και την μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Σολτς τόνισε ότι «η συνέχιση της εφαρμογής των περιορισμών είναι απαραίτητη προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κίνδυνος της μόλυνσης», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτά τα μέτρα είναι αποδεκτά από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Οι πολίτες είναι «πολύ σύμφωνοι» με μέτρα που αφορούν την υγεία και την προστασία της, πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων – Τι είπε για εκλογές

Σχετικές ειδήσεις