ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό το πρόωρο μωράκι έγινε viral - Δείτε γιατί

Αυτό το πρόωρο μωράκι έγινε viral - Δείτε γιατί
Facebook

Κορονοϊός - Όλες οι Ειδήσεις:  Οι φωτογραφίες της μικρής Peyton κάνουν το γύρο του διαδικτύου και προκαλούν συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.

Την ώρα που οι αριθμοί των θυμάτων και των κρουσμάτων του κορονοϊού ολοένα και αυξάνονται παγκοσμίως, η μικρή Peyton από τη Σκωτία στέλνει το δικό της μήνυμα ελπίδας.

Η Peyton Maguire ήρθε στον κόσμο στις 26 Μαρτίου, οχτώ εβδομάδες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία γέννησής της. Τρεις εβδομάδες αργότερα, διαγνώσθηκε ότι νοσεί με τον κορονοϊό.

Το πρόωρο μωράκι που γεννήθηκε με βάρος μόλις ενάμιση κιλό, ήταν ένας από τους μικρότερους ηλικιακά ασθενείς παγκοσμίως, κατάφερε όμως να νικήσει τον ιό παρά τον αδύναμο ακόμα οργανισμό του.

Τα πρώτα συμπτώματα

Τρεις εβδομάδες μετά τον τοκετό και αφού είχαν μόλις επιστρέψει στο σπίτι, η Tracy Maguire παρατήρησε ότι το νεογέννητο μωρό της είχε λίγο βήχα και καταρροή. Μετά από παρότρυνση των γιατρών, η μικροσκοπική Peyton έκανε το τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο και βγήκε θετικό.

«Το να βλέπω να εξετάζουν το μωρό μου για τον ιό και εκείνο να κλαίει, ήταν το πιο δύσκολο πράγματα για μένα, αλλά μου αποδεικνύει πόσο γενναίο είναι το κορίτσι μου» δήλωσε η Tracy σε ανάρτησή της στο Facebook.

«Οι γιατροί μου έλεγαν ότι θα γίνει καλά και να μην πανικοβάλλομαι, αλλά εγώ σκεφτόμουν πώς θα τα καταφέρει αφού είναι τόσο μικρούλα;»

Οι εκτιμήσεις των γιατρών επιβεβαιώθηκαν και μετά από περίπου δύο εβδομάδες νοσηλείας στο νοσοκομείο, η Peyton έχει ανάρρωσε πλήρως.

Οι φωτογραφίες από το νοσοκομείο που έγιναν viral

Όλο αυτές τις μέρες, η Tracy δεν άφησε στιγμή το μωρό της και μοιράζονταν τις σκέψεις και τα συναισθήματά της μέσω Facebook. Μάλιστα, σχεδόν καθημερινά, ανέβαζε φωτογραφίες της κόρης της και ενημέρωνε τους διαδικτυακούς της φίλους για την εξέλιξη της υγεία της.

«Ακόμα περιμένουμε τα αποτελέσματα του τρίτου τεστ. Το κοριτσάκι μας δε σταματά να μας εκπλήσσει στιγμή και είμαστε τόσο περήφανοι γονείς αυτής της μικρής πριγκίπισσας» έγραψε σε ανάρτησή της στις 19 Απριλίου.

Μία μέρα μετά, στις 20 Απριλίου, μαμά και κόρη επέστρεψαν σπίτι. Η ιστορία και οι φωτογραφίες της νεογέννητης Peyton έκαναν το γύρο του διαδικτύου στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Κορονοϊός και παιδιά

Η άποψη ότι τα παιδιά, ακόμα και αν νοσήσουν, τα συμπτώματά τους θα είναι σίγουρα ήπια, έχει πλέον καταρριφθεί.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, τη μεγαλύτερη έως τώρα διεθνώς όσον αφορά την επίπτωση του κορονοϊού στα παιδιά, αν και πράγματι η πλειοψηφία των παιδιών σε περίπτωση που νοσήσουν θα έχουν ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα, ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο ποσοστό (περίπου ένα στα 17), μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά.

Σε κάθε περίπτωση, η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη, για αυτό και είναι σημαντικό να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως ο περιορισμός των μετακινήσεων εκτός σπιτιού στο ελάχιστο και να ακολουθούνται οι οδηγίες των ειδικών όπως το πολύ καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών και η φροντίδα της ατομικής υγιεινής.

Πηγή: mothersblog.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef 4: Δείτε τι συνέβη στο επεισόδιο - «φωτιά» και δεν το πήρε είδηση κανείς!