ΚΟΣΜΟΣ

Η εισβολή που έκανε τους κατοίκους να τρέχουν (Pics)

Η εισβολή που έκανε τους κατοίκους να τρέχουν (Pics)

Εκατομμύρια ακρίδες έκρυψαν τον ουρανό, σαρώνοντας τα πάντα σε περιοχές της Αφρικής.

Απίστευτο περιστατικό στην Κένυα, που δείχνει πως ο πλανήτης περνά τεράστιες δοκιμασίες. Μετά την πανδημία του κορονοϊού, εκατομμύρια ακρίδες έκαναν την εμφάνισή τους, στην αφρικανική χώρα.

Το σμήνος των εντόμων έκανε... μαύρο τον ουρανό και εμπόδισε τη θέα του ιερού βουνού Ololokwe στην Κένυα.

Ο κόσμος παρακολουθούσε με φρίκη το θέαμα εκατομμυρίων ακρίδων να πετούν με γρήγορη ταχύτητα στον ουρανό, καθώς ορισμένοι επεσήμαναν ότι είναι η «εποχή της μετανάστευσης στο Βορρά».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, η τρέχουσα κατάσταση στην Ανατολική Αφρική παραμένει εξαιρετικά ανησυχητική καθώς σχηματίζονται περισσότερα σμήνη και ωριμάζουν στη βόρεια και κεντρική Κένυα.

Όμως πρόκειται για μια μια άνευ προηγουμένου απειλή για την επισιτιστική ασφάλεια των χωρών και τα προς το ζην, διότι συμπίπτει με την έναρξη των μακριών βροχών και της περιόδου φύτευσης.

Ο Δρ. Keith Cressman, ανώτερος αξιωματικός πρόγνωσης ακρίδων, δήλωσε στην Daily Star Online ότι είναι δύσκολο να προβλέψουμε πότε θα φτάσεις στο τέλος της, η πανώλη της ακρίδας στην ανατολική Αφρική.

Και παράλληλα με την πανδημία του κορονοϊού, που πολλές χώρες στην Αφρική επιβάλλουν μέτρα για τον περιορισμό της νόσου, τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν και... τις ακρίδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τεράστια ανατροπή με τη διαθήκη του Κώστα Βουτσά

Ρoή Ειδήσεων