ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: «Το νησί των νεκρών» στη Νέα Υόρκη - Συγκλονιστικές εικόνες από τους ομαδικούς τάφους

Κορονοϊός: «Το νησί των νεκρών» στη Νέα Υόρκη - Συγκλονιστικές εικόνες από τους ομαδικούς τάφους

Πάνω από 10.000 πτώματα χωρίς να τα έχει αναζητήσει κανείς, θα θαφτούν ομαδικά.

Η Νέα Υόρκη ζει έναν ατελείωτο εφιάλτη καθώς ο κορονοϊός δεν δείχνει καμία πρόθεση να «πατήσει» φρένο στην αμερικανική μητρόπολη, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τις 15.000.

Έτσι, η αμερικανική Κυβέρνηση πήρε μια ανατριχιαστική και μακάβρια απόφαση: Να ανοίξει έναν τεράστιο ομαδικό τάφο στην νήσο Hart, η οποία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για τον σκοπό αυτό.

Εδώ και 3 εβδομάδες ειδικά συνεργεία σκάβουν μια τεράστια έκταση και παράλληλα θάβουν φέρετρα, φορώντας στολές ώστε να μην μολυνθούν από τον covid-19.

«Είναι ένα πραγματικό μακελειό. Δεν έχω δει ξανά κάτι παρόμοιο», ανέφερε η Melinda Hunt, πρόεδρος του The Hart Island Project.

Όσες σοροί δεν αναζητούνται από κάποιον μέσα σε 15 ημέρες, τότε μεταφέρονται στη νήσο Island, όπου θάβονται μαζί με άλλες. Στις επιγραφές των τάφων, αναφέρεται ως όνομα «Άγνωστο», μαζί με ένα κωδικό που είναι γραμμένος και πάνω στο φέρετρο.

Οι νεκροί θάβονται με όλα τα αντικείμενα που είχαν επάνω τους όταν νοσηλεύτηκαν.

«Η πόλη δεν δείχνει ασέβεια στις σορούς. Είναι ασφαλέστερο να είναι μέσα σε αυτούς τους ομαδικούς τάφους, καθώς γνωρίζουμε με ακρίβεια που βρίσκεται μια μολυσμένη σορός, παρά να είναι διάσπαρτες σοροί με covid-19 σε όλη την πόλη», πρόσθεσε η Hunt.

Η ιστορία της νήσου Hart είναι συνυφασμένη με τον θάνατο για 150 χρόνια. Από τον εμφύλιο πόλεμο την δεκαετία του 1860 μέχρι την ισπανική γρίπη του 1918 και από τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο του 1945 μέχρι την επιδημία του AIDS, υπολογίζεται πως πάνω από 1 εκατομμύριο σοροί έχουν θαφτεί εκεί.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις ανατριχιαστικές φωτογραφίες από τη νήσο Hart:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: Αυτά είναι τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων - Αναλυτικοί πίνακες

Σχετικές ειδήσεις