ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Συγκλονιστική ιστορία - 90χρονος έβγαλε την μάσκα οξυγόνου όταν πέθανε η σύζυγός του

Κορονοϊός: Συγκλονιστική ιστορία - 90χρονος έβγαλε την μάσκα οξυγόνου όταν πέθανε η σύζυγός του

Ραγίζει καρδιές η ιστορία του ζευγαριού που ήταν παντρεμένο για 63 χρόνια.

Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές έναν 90χρονο και μια 81χρονη, έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον βρετανικό Τύπο.

Ο Bill Dartnall και η σύζυγός του, Mary, νόσησαν αμφότεροι από κορονοϊό. Όμως μια μέρα η Mary, έπεσε σε κώμα στο σπίτι τους στο Millbrook. Μεταφέρθηκαν και οι δυο στο νοσοκομείο του Southampton, όπου λίγες ημέρες αργότερα, ο Bill υπέστη εγκεφαλικό!

Αρχικά, η κατάσταση της υγείας και των δυο άρχισε να βελτιώνεται, ωστόσο εκείνη της Mary ξαφνικά παρουσίασε σημάδια επανάκαμψης του ιού. Πέθανε λίγες ημέρες αργότερα.

Όταν οι γιατροί πληροφόρησαν τον Bill για τον χαμό της συζύγου του, εκείνος αρνήθηκε να φορέσει μάσκα οξυγόνου. Πέθανε μόλις πέντε ώρες αργότερα.

Το ζευγάρι, το οποίο ήταν παντρεμένο εδώ και 63 χρόνια, είχε αποκτήσει δυο κόρες, την Rosemary και την Ann.

«Όταν μας πληροφόρησαν πως πέθανε η μαμά και εκείνος αρνούνταν να φορέσει την μάσκα οξυγόνου του, ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήθελε να ζήσει. Πέθανε στον ύπνο του, λίγες ώρες αργότερα», δήλωσε η Rosemary

Θέση για τον θάνατο του Bill πήρε και ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, σχολιάζοντας σχετικά στην ιστοσελίδα του: «Αν κάποιος αρνηθεί θεραπεία για κάθε λόγο, τότε η απόφασή του γίνεται σεβαστή, ακόμη και αν η άρνηση της μπορεί να επιφέρει τον θάνατο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το ημερολόγιο για τη «Γέφυρα ασφαλείας» - Τα βήματα για να επανέλθουμε στην κανονικότητα

Σχετικές ειδήσεις